27. kolo
21.03.2010 17:30 CET
1 : 5
(1:3)

Reportáž

VfL Wolfsburg - Hertha BSC 1:5

Tonoucí se stébla chytá?! Týden po hořké domácí prohře s Norimberkem dnes Hertha vyučovala ve Wolfsburgu, kde jí úřadující mistr nestačil v naprosto žádné činnosti a výsledkem je vysoké vítězství berlínského týmu 5:1, čímž byly alespoň částečně oživeny skomírající šance na záchranu.

Berlíňané vletěli na soupeře bez zbytečně velkého respektu a hned v šesté minutě se dostali do vedení. Cícero vyslal vpřed Raffaela, který od zadní čáry našel Gekase, ten se dokázal prosadit v obležení tří protihráčů a přízemní střelou otevřel skóre - 0:1. Hned dvě minuty nato se hosté radovali znovu, když dlouhý Drobného nákop podskočili Šimůnek s Madlungem, rozběhnutý Ramos toho využil a nekompromisně zakončil k tyči - 0:2. Poté se Hertha trochu stáhla, herně ovšem svého soupeře stále jasně převyšovala.

Domácí měli první možnost až po dvaceti minutách, zapomenutý Hasebe ale z obtížné pozice branku netrefil a místo toho udeřilo znovu na druhé straně. Cícero skvěle našel v náběhu Gekase, který chlanokrevně poslal balon kolem vybíhajícího Hitze do brány - 0:3. Chvíli nato napřáhl z dálky sám Cícero, trefil ale jen vnější tyč. To už se na to nemohl dívat domácí trenér Köstner, v 35. minutě poslal na hřiště místo Šimůnka Grafiteho a ten se ihned trefil. Hubník brazilského útočníka neohlídal v malém vápně a ten po Džekově přihrávce snížil na poločasových 1:3.

Po změně stran ovšem žádný hon ze strany Vlků nepřišel, notnou chvíli se hrálo vyrovnaně se šancemi na obou stranách. Za hosty nebezpečně pálili Kačar, Cícero a Kobiašvili, na domácí straně vyzkoušel Drobného pozornost Misimović a do vyložené příležitosti se málem dostal Džeko. Po deseti minutách druhé půle ale začala znovu Hertha produkovat výborný fotbal a v 63. minutě přidala pojistku. Kapitán Friedrich vyvezl míč až k soupeřovu vápnu a nahrál Gekasovi, jenž si zkušeně počkal a pak přesnou střelu k pravé tyči završil svůj hattrick - 1:4.

Od té chvíle už nebylo žádných pochyb, kdo dnešní klání ovládne. Čtvrthodiny před koncem měl sice tutovku na hlavě Džeko, z jasné pozice ale mířil vedle a pátá branka tak padla na druhé straně. Cícero sice z přímého kopu těsně minul šibenici, v 84. minutě ale Hertha několika přihrávkami rozebrala domácí defenzivu do posledního šroubku a třešničkou na dortu bylo Ramosovo zakončení do horního růžku branky - 1:5. V závěru ještě hlavičkoval Madlung, zmírnit domácí debakl ale již nedokázal.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

3:0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele