9. kolo
18.10.2009 15:30 CET
2 : 1
(1:0)

Reportáž

VfL Wolfsburg - Borussia Mönchengladbach 2:1

Wolfsburg potvrdil zlepšenou formu z posledních kol a díky výhře 2:1 nad Gladbachem poskočil na pátou pozici. Hosté z Porýní se sice nepředvedli ve špatném světle a zejména ve druhé půli sahali po gólu, ten však nakonec přišel až příliš pozdě a pro Hříbata z toho rezultuje pátá ligová prohra v řadě společně s předposledním místem.

Lepší vstup do utkání měl každopádně úřadující bundesligový mistr a ve čtvrté minutě málem vedl, kanonýr Džeko ale trefil pouze břevno. Po několika minutách začali přidávat na plynu také hosté a zejména Bobadilla s Colauttim dělali domácí defenzivě problémy, žádné vyložené šance z jejich snahy ovšem nevyplynuly.

V domácím dresu se vůbec neprosazoval tvůrce hry Misimović, přesto měli Vlci další dobré šance, nejprve ale Martins s patičkou neuspěl a přesně po půlhodině mohl lomit rukama znovu Džeko, který tentokrát hlavičkoval do tyče. Ve 42. minutě se na druhé straně prosadil Reus, jenže to bylo z ofsajdu a v poslední minutě první půle naopak udeřili domácí. Na Misimovićův rohový kop si naskočil Madlung a hlavičkou zajistil svému týmu příjemný odchod do kabin.

Druhá půle začala po šanci na každé straně. Na té domácí zahrával přímý kop Misimović a skvělý zákrok musel předvést Bailly, na opačném konci hřiště vypálil z dobrých dvaceti metrů Reus, ale Benaglio byl na místě. Poté převzala aktivitu Borussia a jmenovitě Bobadilla měl velkou příležitost na vyrovnání, jenže poté, co obehrál Madlunga i vybíhajícího Benaglia, netrefil opuštěnou domácí svatyni.

Další tutovka se Bobadillovi naskytla v 88. minutě, kdy ho oslovil Reus, ovšem argentinský šutér našel svého mistra v Benagliovi. Rozhodnutí pak přinesla druhá minuta nastavení, kdy Džeko vybídl Gentnera a ten levačkou chladnokrevně zakončil. Minutu nato se pěkně trefil z hranice vápna gladbachský Bradley, tím však už pouze upravil na konečných 2:1 pro Wolfsburg.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:0

Reagovat
diastan

1....dzeko 1 nebo 2 kusany

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele