5. kolo
12.09.2009 15:30 CET
2 : 3
(0:1)

Reportáž

VfL Wolfsburg - Bayer Leverkusen 2:3

Wolfsburg a Leverkusen předvedly zajímavou partii s pěti brankami, na konci se ze tří bodů raduje hostující Bayer. Ten hrál téměř hodinu proti oslabenému soupeři a vypracoval si až třígólové vedení, nakonec se sice o výsledek strachoval, ale výhru 3:2 udržel.

Hned v první minutě pořádně vystrašil Vlky Kießling, jeho akci ale zastavil v hodině dvanácté Barzagli. Poté otěže zápasu převzali domácí, za něž jako první pálil vedle Martins. V 18. minutě ho napodobil spoluhráč Gentner, kterému také chyběly k brance jen centimetry. Ve 26. minutě byl v šanci znovu Martins, tentokrát se proti jeho hlavičce musel vytáhnout Adler. Hned v zápětí musel být v pozoru i na druhé straně Benaglio, když ho z úhlu zkoušel překvapit Augusto.

Klíčový okamžik celého zápasu přišel ve 32. minutě, kdy Benaglio fauloval vně pokutového území Derdiyoka a od sudího Brycha za to viděl červenou kartu. Pryč ze hřiště musel i záložník Hasebe, který uvolnil místo náhradnímu brankáři Lenzovi, jehož připravenost hned otestoval přímým kopem Derdiyok. Ve 38. minutě už ale hosté vedli. V mele před domácí brankou sice nejprve neuspěli Derdiyok s Kießlingem, třetí pokus z kopačky dobíhajícího Rolfese však byl již úspěšný - 0:1.

Po změně stran pokračoval Leverkusen v dobývání domácí defenzivy a v 52. minutě znovu udeřil. Barzagli držel v pokutovém území Derdiyoka, což nezůstalo bez povšimnutí u hlavního rozhodčího. Následnou penaltu suverénně proměnil Rolfes - 0:2. Šest minut nato přidali hosté třetí branku, když Augusto s Kießlingem rozebrali domácí obranu a druhý jmenovaný zakončoval do prázdné branky - 0:3.

Po třech úspěšných výpadech se Bayer stáhl a čekal, s čímže Vlci přijdou. Jako první zahrozil střídající Džeko, který ale po hodině hry se svojí šancí ideálně nenaložil. Wolfsburg se však nadále hledal a hledal, až se nakonec našel. V 76. minutě se k přímému kopu postavil Misimović a zahrál ho přes zeď přesně k tyči - 1:3. Za čtyři minuty fauloval Sarpei Džeka a penalta se pískala i na domácí straně, stejně jako Rolfes jí i Grafite proměnil - 2:3.

Najednou to bylo jen o branku, ve zbývajících minutách se ale Vlci k dalším šancím nedostali a prohráli tak své třetí utkání v řadě. To Leverkusen je na tom o mnoho lépe, čtvrtá výhra za sebou ho vynesla na první příčku, ze které ho ovšem ještě dnes může o skóre sesadit Hamburg.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (4)

Přidat komentář
smazaný uživatel

2:3

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

Skoda, no.. v tipovacce sem dal 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele