11. kolo
31.10.2009 15:30 CET
3 : 3
(2:2)

Reportáž

VfL Wolfsburg - 1. FSV Mainz 05 3:3

V napínavém utkání plném gólů nakonec Mainz na Wolfsburgu vyválčil bod. Domácí záhy po brance Martinse vedli, stejný hráč vedení v 20. minutě zdvojnásobil, hosté však ještě do přestávky srovnali krok góly Amriho a Ivanschitze. Pět minut před koncem našel Hoogland odpověď i na Misimovićův gól z 64. minuty a oba týmy se tak díky získanému bodu svorně posunuly před Hoffenheim, který ještě duel v rámci 11. kola ještě čeká.

Wolfsburg začal aktivně, už v první minutě vysunul Misomović ve vápně Riethera, o jehož střelu se ale Müller postaral. Vlci dále hostující obranu zlobili a první gól na sebe nenechal dlouho čekat, znovu u toho byl Misimović - bosenský záložník tentokráte centroval, na jeho balon si naběhl Martins, který v sestavě nahradil rekreujícího Grafiteho, a hlavičkou umístil míč do brány.

Aktivita domácích náhle na chvíli polevila a ke slovu se dostali i hosté, ve 12. minutě Ivanschitzovu střelu likvidoval na čáře Madlung, dvě minuty na to už byl balon v síti, Hooglandovi ale radost zkazil odmávaný a odpískaný ofsajd. Hosté se následně odmlčeli, čehož dokonale využili domácí - v 17. a 18. minutě se Martins pouze zastřeloval, v minutě dvacáté už ale po Džekově příhře Müllerovi nigerijský útočník nedal šanci. O pět minut později měl Martins dokonce šanci zkompletovat hattrick, svou šanci ale nevyužil a ke škodě domácích se ke slovu se tak znovu dostali hosté.

Ve 35. minutě totiž Mainz snížil, do pokutového území šikovně pronikl Ivanschitz, předložil míč Amrimu a ten Benagliovi příliš šancí nedal - 2:1. Hned minutu na to už mohlo být vyrovnáno, Amri ale šancí pohrdl. Mainz se dále hnal za gólem a čtyři minuty před přestávkou se dočkal - Ivanschitz se podruhé v zápase postavil k volnému přímému kopu a ranou do růžku překonal Benaglia. S poločasovým stavem tak mohli být hosté spokojení, skvělé výkony obou mužstev se promítly v remízovém stavu 2:2.

Nastavené laťky se oba manšafty držely i po přestávce, Mainz ale oproti první půli přidal i aktivní presink a Wolsfburg měl rozehrávku najednou mnohem složitější. Přesto to však byli domácí Vlci, kdo se prosadil - Misimović odpověděl na Ivanschitzovu výzvu a z volného kopu dal na 3:2. Domácí se pak s vedením v zádech stáhli a Mainz se prosazoval horko težko. V 79. minutě vstřelili hosté, jmenovitě Schrrüle, další gól neuznaný pro ofsajd. Pět minut před koncem na něj ale dal zapomenout Hoogland a vystřelil tak FSV cennou remízu 3:3.

Autor: Jiří Krejčí / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele