19. kolo
24.01.2010 15:30 CET
2 : 3
(1:1)

Reportáž

VfL Wolfsburg - 1. FC Köln 2:3

Köln se po zimě proměnil v úplně jiný tým a demonstroval to dnes ve Volkswagen Areně, kde přehrál domácí Wolfsburg. Za první dva jarní zápasy vstřelil polovinu branek co na podzim, ale zase čtvrtinu už stačil inkasovat.

Na první gól nemuseli diváci ve Volkswagen Areně dlouho čekat. Chihi zahrál rohový kop na bližší tyč, kde číhal Džekem nedůsledně bráněný Pezzoni, jenž hlavou nasměroval míč skrz tyč a odskakujícího Josuého do sítě. Köln pak pokračoval v obléhání branky domácích a mohl jít do dvougólového vedení, jenomže Freisův úmysl vystihl Lenz a jeho přihrávku k Chihinu pokryl.

Vlci se na vyrovnání načekali do 22. minuty, rohový kop sklepl Barzagli hlavou ke Gentnerovi, který jej po nešťastném odrazu od Geromela z hranice penalty napálil do branky pod bezmocného Mondragona. Již za dvě minuty od vyrovnání se ale opět musel činit Lenz - tentokrát jej z úctyhodné vzdálenosti proškolil Maniche, avšak domácí brankář dokázal míč vytěsnit na rohový kop.

Kozlíci ale v tomto utkání vůbec nepřipomínali tým, který má problémy v útoku - naopak, působili kompaktním dojmem, k dobru jim šel i výkon Wolfsburgu a jeho zmatky v obraně. Jedné z nich mohl využít Chihi, když předal na šestnáctce Freisovi, ten mu do malého vápna nastřelil přihrávku, Chihi ji dokázal trefit, ale usměrnil ji jen do na čáře skvělého Lenze, který míč skryl a Chihiho zpacifikoval Barzagli. První poločas dravého fotbale ve vysokém tempu tak možná skončil v tom nejlepším.

V úvodu druhého poločasu si týmy role vyměnily - iniciativu převzal Wolfsburg, jeho převaha resultovala v 54. minutě, kdy dalekonosnou střelu Misimoviće vyrazil Mondragon. To bylo ale z jeho strany vše, již o tři minuty později Yalcin hlavou prostrčil míč za obranu k Freisovi, toho neskolil ani Costa a ani Barzagli, alternativa za Novakoviće s Podolskim si poradil i s brankářem Lenzem a pohodlně poslal míč do branky.

Vyrovnání na sebe nedalo dlouho čekat. Mondragon nepochopitelně vyběhl z branky a míč nevyrazil, Džeko sestřelil Geromela na čáře, od kterého se podruhé v zápase nešťastně odrazil míč, tentokrát ke Costovi, který neměl problém jej uklidit do branky.

Köln se ale kupodivu dostal do vedení i potřetí. Freis dostal míč do pokutového území, tři bránící hráči Wolfsburgu absolutně nestíhali, hrot Kölnu předložil míč kolegovi Chihimu, který mohl jen poděkovat a poslat míč do prázdné branky. Wolfsburg se pak už na srovnání do třetice nezmohl, Köln si tedy odvezl z Dolního Saska tři body.

Autor: Daniel Polách

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Doufám, že po dnešku Veh poletí jinak vedení VFL nerozumí fotbalu trapák

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele