32. kolo
23.04.2010 20:30 CET
0 : 2
(0:2)

Reportáž

VfL Bochum - VfB Stuttgart 0:2

Stuttgart potvrdil svoji obrovskou pohodu a pošesté za sebou zvítězil, dneska pro něj výraznější překážku neznamenal tým Bochumi. Zatímco VfB si vítězstvím 2:0 pomohlo v boji o poháry a nyní má dokonce šanci na Ligu mistrů, domácí celek se může již zítra propadnout do sestupových vod.

Bochum šla do utkání s cílem nechat zapomenout na bezkrevný výkon z Kölnu, jenže proti silným Švábům si hlavně v úvodu vůbec neškrtla. Už v šesté minutě se ke střele zpoza vápna dostal Cacau, jeho levačce ale scházela přesnost s tvrdostí a Heerwagen tak mohl míč vyrazit. Hosté ale dostáli své pověsti znovu o osm minut později a tentokrát již vedli. Khedira s Maricou vybojovali míč pro Gebharta, který z pravé strany nacentroval před branku, kde se balon odrazil ke Cacauovi a ten jej poněkud krkolomně dostal do odkryté branky - 0:1.

Porúřané ještě inkasovanou branku nestačili strávit a už se míč v jejich síti třepetal podruhé. Probíhala teprve osmnáctá minuta, když Cacau přebral Khedirovu přihrávku a obratem vyslal do samostatného úniku Maricu, který se odprostil od nervů a uklidil míč k bližší tyči - 0:2. Bochum potřebovala na vzpamatování pár minut a až po půlhodině hry poprvé ohrozila Lehmanna, střela Fuchse z druhé vlny ale mířila mimo tři tyče.

Po změně stran se od domácích očekávala snaha rychle se vrátit do zápasu, místo toho ale Stuttgart dále kontroloval průběh hry a měl i dvě dobré příležitosti, jenže Gebhart a Cacau s nimi tentokrát nenaložili ideálně. Na druhé straně to byl pouze znovu Fuchs, kdo se snažil narušit Lehmannův poklidný večer, jenže jeho přímý kop opět nebyl přesný a brankářský veterán tak nemusel v celém utkání řešit jedinou přímou střelu. Švábové se nikam nehnali, pouze v závěru měl příležitost upravit na třígólový rozdíl Kuzmanović - šanci sice nevyužil, dnes ho to ale trápit nemusí.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele