30. kolo
11.04.2010 15:30 CET
1 : 2
(1:1)

Reportáž

VfL Bochum - Hamburger SV 1:2

HSV v Bochumi herně nepřesvědčilo, po čtyřech zápasech ale zvítězil a to je pro něj v tuto chvíli to nejdůležitější, neboť se udrželo na šesté pozici. Ve špatných výsledcích naopak pokračuje domácí tým, po osmé v řadě nevyhrál a na šestnácté místo už má k dobru pouhý bod.

Obvykle mívají hosté z přístavního města výborný start do zápasu, dnes tomu ale bylo zcela jinak. Bochum na svého soupeře vletěla, zatlačila ho do defenzivy a už v šesté minutě mohla vést, ale Epallé svou střelou mířil těsně vedle. Za dalších šest minut to zkusil pro změnu Dědić, jenže svižnou střelu přestřelil a poté si už slovo vzali hosté. Nejprve vyzkoušel Heerwagena Torun, v osmnácté minutě si pak na Aogův roh naskočil Tesche a hlavičkou z pěti metrů otevřel skóre - 0:1.

Bochumští pokračovali v aktivním pojetí hry, jenže měli také smůlu, když Dědić z dobrých třiceti metrů vyslal parádní ránu a trefil tyčku. Na druhé straně měl blízko ke zvýšení náskoku Petrić, jenže mířil nad a ve 32. minutě bylo naopak srovnáno. Dabrowski poslal míč na Epallého, který ho hlavou přiťukl Dědićovi a ten se trefil přesně k tyčce - 1:1. Ve zbytku půle se HSV zlepšilo, žádnou příležitost ale stejně jako soupeř nemělo.

Do druhého dějství Bochum vlétla stejně po hlavě jako do toho prvního. Hned ve 46. minutě chyboval Demel a Dědić vyslal pobídku do pokutového území, tam ale míč hned dva jeho spoluhráči minuli. Pár minut nato musel předvést své umění Rost, se střelou Epallého si ale poradil vcelku bez problémů.

Tentokrát favorit od Labe přežil bez úhony a postupem času začal být nebezpečnější. Dvakrát se domácím dostalo nebezpečí od van Nistelrooye, v obou případech ale holandský šutér mířil vedle, na opačné straně hřiště zase lobem přestřelil Fuchs. Nakonec však na dělbu bodů nedošlo, dvě minuty před koncem nacentroval Zé Roberto a míč se do sítě odrazil od Johanssona bojujícího s van Nistelrooyem, takže vlastní gól nakonec rozhodl o třech bodech pro hosty.

Autor: Petr Vaněček / ticker.bundesliga.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
Ferguson6

Goly: Deidc - Tesche, van Nistelrooy

ZK: Pfertzel, Sestak - Petric

Strely: 17-12

Na branku: 5-6

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele