26. kolo
13.03.2010 15:30 CET
1 : 4
(0:2)

Reportáž

VfL Bochum - Borussia Dortmund 1:4

Borussia Dortmund ovládla zápas v nedaleké Bochumi a zásluhou vysokého vítězství 4:1 si upevnila svoji pozici pro boj o evropské poháry. Hostům na jedničku vyšel první poločas, v tom druhém si sice situaci zkomplikovali, ale díky dvěma trefám Barriose mohli nakonec dohrávat v pohodě.

Úvodní minuty malého derby přinesly útočnou hru a po šanci na každé straně, za domácí přestřelil Šesták a za hosty neuspěl Barrios. Poté už začal úřadovat favorit z Dortmundu a vedení na sebe nenechalo dlouho čekat. Ve dvanácté minutě ještě nastřelil Sahin tyčku, šest minut nato ale již hosté slavili. Přímý kop v podání Sahina doplachtil do malého vápna, kde hlavičkující Kehl s pomocí nešťastného Maltritze dotlačil za brankovou čáru - 0:1.

Borussia pokračovala v tlaku a vidět byl opět hrdina minulého víkendu Zidan. Ten nejprve pálil vedle, v 27. minutě ale k němu po vlastní skvělé akci dopravil míč Blaszczykowski a egyptský útočník utěšenou střelou k přední tyči upravil na 0:2. Za šest minut přišla pro Bochum další komplikace, Marić oplácel po faulu Blaszczykowského a viděl červenou. Chvíli nato zahrozil nebezpečnou ranou Sahin, na druhé straně mohl snížit Šesták, ale zadní tyč o chloupek minul.

Po změně stran začali domácí s vykřesáváním naděje a činil se především Holtby, který nejprve mířil těsně nad a v 53. minutě už snížil. Mladého záložníka, shodou okolností hostujícího ze Schalke, vyzval po své individuální akci Azaouagh a Holtby propálil Weidenfellera mezi nohy - 1:2. Od této chvíle si ale VfL nevypracovalo pražádnou šanci a Dortmund se v přesile ani nenechal moc zatlačit.

V 74. minutě naopak hosté rozhodli, když Valdéz obral o míč Yahiu a obdařil Hajnala, jehož šanci sice Heerwagen stačil zneškodnit, proti dorážejícímu Barriosovi ale již byl bezbranný - 1:3. To ale ještě nebylo vše, o tři minuty později se míč od Kehla a Santany dostal znovu k Barriosovi, jenž byl opět ve správný čas na správném místě - 1:4. V závěru se utkání už spíš jen dohrávalo a Borussia si tak v pohodě dokráčela pro tři body.

Autor: Petr Vaněček / ticker.bundesliga.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele