15. kolo
05.12.2009 15:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Kellerduel neměl vítěze

Utkání o přežití ve Stuttgartu nemělo vítěze a tým Markuse Babbela se díky této remíze s Bochumí opět nedostane ze sestupových vod německé nejvyšší soutěže. Ze všeho může naopak vytěžit Hertha, již zítra čeká utkání na Schalke.

Stuttgart se v utkání prezentoval nenápaditým a nejistým dojmem. Sice již od prvních minut dostal Bochum pod tlak, ale jako by Babbelovcům něco chybělo. Tím něčím se zdálo být štěstí - v úvodních pokusech neuspěli Rudy s Cacauem, navíc trenér domácích musel do poločasové přestávky dvakrát kvůli zranění vystřídat.

Že Bochum po bídě na domácím hřišti s Kölnem nebude přehnaně útočit bylo jasné již od úvodních minut, Heiko Herrlich na to svůj tým pečlivě připravil a již v páté minutě se hosté mohli radovat po Träschově zaváhání, ale Ono neuspěl. Stejně tak si o deset minut později počínal i Dedić, ten se zjevil sám před Lehmannem, ale zkušený německý gólman, jenž v týdnu přišel o den volna, vyběhl, zmenšil úhel a slovinského národního hrdinu vychytal.

Poté Stuttgart viditelně ztratil dynamiku a odvahu, zbytečně ztrácel ve středu pole a těžko se prokousával urputnou obranou Bochumi. Když pak pět minut před koncem první půle neuspěl střídající Elson a za tři minuty ani ostrostřelec Cacau, mohli hosté děkovat Heerwagenovi za to, že se do kabin šlo za nerozhodného stavu.

Po přestávce se již jedenáctka z Mercedes-Benz-Areny zbavila ostychu a vsadila více do útočení. První rohový kop druhé půle navíc Heerwagenovi v brance hostí nadělal obrovské potíže, mladý gólman ale vše stačil napravit. Brankář porýnsko-vestfálského celku se zaskvěl i v 56. minutě proti Cacauově hlavičce po centru od Elsona z volného kopu. O minutu později to opět mohl být střídající Elson, který se po Hlebově přihrávce dostal před Heerwagenem do velmi nadějné pozice, ale ani on neuspěl.

Hodinu a tři minuty trápení ukončil až obránce Tasci. Celozziho vysoký centr do pokutového území minulo hned pět bránících hráčů Bochumi, přičemž Heerwagen byl proti hlavičce Tasciho bezmocný. Tasci hrál pak o dvacet osm minut hry později i hlavní roli při vyloučení jediného hrota hostů v tomto utkání Diega Klimowicze. Argentinský sniper ostře zezadu zajel do střelce jediného gólu dosavadního průběhu utkání a sudí Lutz Wagner s červenou kartou neváhal.

Diváci už čekali závěrečný hvizd a domácí se zřejmě viděli ve sprchách, jenomže to byla chyba. Rakouský záložník Fuchs zahrál přímý kop z dvaceti metrů tak ideálně, že Jensi Lehmannovi nepomohla ani zeď a v 89. minutě kapituloval.

Fuchsův gól tak udržel Bochum nadále před tápajícím Stuttgartem.

Autor: Daniel Polách / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele