17. kolo
19.12.2009 18:30 CET
3 : 1
(1:1)

Reportáž

VfB Stuttgart - TSG Hoffenheim 3:1

Že nové koště dobře mete, se momentálně přesvědčují ve Stuttgartu, který v bádenském derby porazil 3:1 Hoffenheim a i ve třetím utkání pod novým koučem Grossem uspěl. VfB tak přezimuje mimo sestupové pozice, TSG po další ztrátě zůstává sedmé.

Na těžkém terénu měly od samého počátku oba celky velké problémy s kontrolou míče a příliš dopředu se nehnaly. O něco více investovalo do ofenzivy domácí mužstvo a aktivní byl hlavně znovuzrozený Pogrebňak, který také ve 20. minutě vypracoval první šanci, z níž ale zcela neobsazený Träsch přestřelil. Ten samý hráč měl vedení na kopačce také o sedm minut později, jenže ani pro tentokrát to domácímu mladíkovi nevyšlo.

Švábové nakonec byli za své snažení odměněni v 32. minutě, když si hostující Ibertsberger ve vlastním pokutovém území špatně zpracoval balon, zahrál ho rukou a sudí Gräfe dlouho neváhal. Následnou penaltu pak proměnil Marica - 1:0. TSG poté zabralo, až do 44. minuty ale Ulreicha v domácí svatyni neohrozilo. Poté se ale k přímému kopu postavil Maicosuel a krásnou střelou k levé tyči stanovil poločasový stav 1:1. Málem ovšem bylo ještě vše jinak, v nastavení ale Ulreich zachránil proti Obasimu.

Po změně stran měl příležitost pro změnu Pogrebňak, který ovšem skvělou přihrávku Maricy proměnit nedokázal. V 57. minutě přišel klíčový okamžik utkání. Hostující Gustavo fauloval za žlutou, a jelikož to byla jeho druhá v utkání, musel předčasně do sprch. Tím dostal Stuttgart volnější pole působnosti, čehož využil necelých deset minut nato. Centr Gebharta zpracoval Pogrebňak pro Cacaua tak precizně, že brazilský šutér mohl v pohodě upravit na 2:1.

Hosté se na odpor už nezmohli a naopak aktivní hra domácích volala po třetí brance. Střídající Rudy sice nejprve přestřelil a Gebharta posléze vychytal Haas, v 82. minutě ale právě Gebhart připravil stoprocentní příležitost Khedirovi a ten s přehledem zvýšil na 3:1. To byl také stav konečný, jelikož v poslední minutě odmítl čtvrtou branku Haas, ve kterém našel svého mistra Boka.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele