22. kolo
13.02.2010 15:30 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

VfB Stuttgart - Hamburger SV 1:3

Vítězná série Stuttgartu pod koučem Grossem je u konce, ačkoliv nutno říci, že nezaslouženě. Na to se ale ve fotbale nehraje, VfB dokázalo svoji převahu zúročit pouze jedním gólem, zatímco HSV vstřelilo hned tři. Skvěle se v bundeslize uvedl van Nistelrooy, jenž dvěma slepenými brankami utkání rozhodl.

Úvod utkání se odehrával hlavně ve středu hřiště, ani jeden ze soupeřů se nikam nehnal. První pološance měli Khedira na jedné a Rozehnal na druhé straně, hlavičky obou hráčů se ale neujaly. Český bek HSV pak byl v centru dění ještě jednou, když ve vlastní šestnáctce zastavil Pogrebňakovo sólo, sudí Aytekin ale zákrok za penaltový neposoudil.

Zrovna když se pak domácí dostávali na koně, udeřilo z ničeho nic na druhé straně. Demel z vlastní poloviny našel Berga, který si mezi stopery udělal prostor ke střele a tu umítil přesně k tyči - 0:1. Reakce Stuttgartu na sebe nenechala dlouho čekat, postupně Molinaro, Tasci, Khedira i Marica si však vylámali zuby na hostujícím veteránovi Rostovi, zatímco na druhé straně dvakrát zahrozil střelami z dálky Trochowski.

Po změně stran VfB pokračovalo v tlaku, který mohl proměnit ve srovnání Gebhart, to by ale z velenadějné pozice nesměl hlavičkoval přímo do Rosta. Hosté za svou pasivitu ale stejně zaplatili, v 55. minutě našel Hleb zpětnou přihrávkou Träsche a ten svou střelou tentokrát nechal Rosta bez šance - 1:1. Ještě před uplynutím hodiny hry mohl obrat dokonat Marica, ke kterému se dostal odražený míč, jenže rumunský útočník branku minul.

Hostující kouč Labbadia v 65. minutě poslal na hřiště Tescheho s van Nistelrooyem a deset minut nato si mohl mnout ruce. Rozehnalův nákop prodloužil Tesche hlavou přesně do míst, kde úřadoval nizozemský zabiják, jenž levačkou strhl vedení na stranu svého týmu - 1:2. Hned vzápětí zakombinovali Berg a znovu Tesche, míč dostali až k van Nistelrooyovi a ten zakončil tentokrát pravačkou - 1:3. Ve zbývající čtvrthodině již Švábové na obrat neměli a HSV si tak upevnilo čtvrtou příčku.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Tesim se na Nysterlooye, doufam, ze bude hrat

Reagovat
smazaný uživatel

Hamburg vyhraje

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele