29. kolo
03.04.2010 15:30 CET
2 : 1
(0:1)

Reportáž

VfB Stuttgart - Borussia Mönchengladbach 2:1

Gladbach ve Stuttgartu nevyhrál od roku 1994, a i když to dnes více než hodinu vypadalo na hostující úspěch, všechny body nakonec zůstaly ve Švábsku. VfB zvítězilo 2:1, zůstává nejlepším týmem jara a zvýšilo své šance na poháry, zatímco Borussia ze sebe nesmyla nálepku nejhoršího venkovního týmu.

Domácí tým odstartoval mnohem lépe a brzy si vytvořil místy až drtivý tlak. Jako první si vzal slovo Hilbert, z přímého kopu ale mířil těsně vedle, chvíli nato zase Pogrebňak pálil nad branku. Borussia se držela hodně vzadu a mohla za to být potrestána Maricou, ten ale nevypálil ideálně a po půlhodině hry tak přišel pro domácí šok. Marx vyslal vpřed Reuse, který se díky zaváhání Tasciho dostal do samostatného úniku a ten chladnokrevně proměnil střelou k tyči - 0:1. V závěru půle mohl vyrovnat Pogrebňak, z bezprostřední blízkosti ale ztroskotal na pozorném Baillym.

Po změně stran Stuttgart pokračoval v trvalém tlaku, zlobila ho ovšem koncovka. Probíhala 47. minuta, když musel Bailly likvidovat Träschovu střelu a pár sekund nato se modlit, aby Gebhartova hlavička šla vedle. Po bleskovém nástupu ale převaha VfB opadla a dlouho se nic moc nedělo, v 66. minutě si ale agilní Marica našel na přední tyči míč po Kuzmanovićově standardce, otočil se s ním a střelou z úhlu vyrovnal na 1:1.

Osm minut nato se již míč třepetal v hostující brance podruhé, když se po Maricově přihrávce trefil Kuzmanović, jenže sudí již viděl míč za koncovou čárou a gól neplatil. Srbský záložník si vše ale vynahradil v 83. minutě, když se k němu dostal balon od nešťastně hlavičkujícího obránce Daemse a Kuzmanović jej přízemní střelou poslal do sítě - 2:1. Gladbach již pak neměl síly ani kvalitu na odpověď a Stuttgart si tak připsal třetí výhru v řadě.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele