10. kolo
25.10.2009 17:30 CET
3 : 3
(0:2)

Reportáž

Schalke 04 - Hamburger SV 3:3

Ve šlágru nedělního programu remizovalo Schalke s Hamburgem, o branky však nebyla nouze - padlo jich hned šest. Hned dva kononýři se blýskli dvěma góly - za hosty mladý švéd Berg, na domácí straně mu kontroval prověřený Kuranyi. HSV se v první půli dostalo do dvonásobného vedení, domácí odpověděli v druhé půli a v 62. minutě bylo vyrovnáno. I na to našli hosté odpověď a v 80. přidal svůj druhý gól Berg, gólový účet dnešního duelu uzavřel až v nastavení znovu Kevin Kuranyi.

Hned po úvodním hvizdu dnešního šlágru se obě mužstva bez okolků vrhla na ofenzivu. Úvodní šance Berga ani Kuranyiho však prozatím gólem neskončily. Hrálo se sice intenzivně a s plným nasazením, přesto hře nechyběla potřebná fotbalovost a kvalita. Obě mužstva hrála prozatím vyrovnanou partii, hosté však přesto měli trochu navrch. Další příležitost si ale na druhé straně vypracovali domácí - Farfán ale nedokázal zacílit přesně.

HSV začalo pomalu těžit ze své převahy, šance přibývaly a ve 26. minutě už se rozvlnila síť - Elia připravil pozici Bergovi, ve kterém se geny kanonýra nezapřeli. Königsblauen se pokusili o rychlou odpověď, Kuraniy zpozoroval lépe postveného Farfána, nesobecky přihrál, ale peruánský útočník mířil špatně. Až do poločasu poté Hamburg zvolil udržující hru, Schalke mělo chuť i snahu vyrovnat, kvůli vzrůstající zbrklosti však chyběla přesnost.

A HSV trestalo, Trochowski dostal dvonásobnou příležitost ke střelbě z přímého volného kopu, ve 43. minutě se pouze zastřeloval, ale v minutě 45. těsně před poločasovým hvizdem už mířil lépe a hosté si tak s sebou do kabin odnesli příjemné dvougólové vedení.

Druhá půle začala a hned to mohlo být o tři góly - Pitroipa však své úvodní sólo nezakončil dobře. Ke slovu se tak dostali domácí a hned bylo Hamburgu zle - Rafinha ideálně načasoval svůj centr, Kuranyi zakončení a místo dvougólového náhle domácí stíhali manko pouze jednogólové. A hostům mělo být hůř - Rozehnal prohrál svůj souboj s rozeběhnutým Kuranyim a panamsko-maďarsko-braziského šutéra fauloval, za což byl rozhodčím Gräfem ohodnocen červenou kartou a vyloučen.

Schalke v nátlaku pokračovalo o o minutu později vyrovnalo - Rost ještě stačil vyrazit Kuraniyho prudkou střelu, na dorážku Schmitze však už byl krátký a vyrovnání bylo na světě. Labbadia na situaci reagoval stažením ofenzivního Pitroipy a nasazením Boatenga do obrany. Nervózního Jarolíma se žlutou kartou nahradil posléze Tavares. Schalké ale tlačilo dál, Schmitz a Moritz byli blízko. Trenér Magath očividně chtěl vyhrát, ofenzivu ještě posílil, když Schmitze nahradil Keniou. A Königsblauen tlačili dál.

Potvrdilo se ale staré a otřepané, totiž - nedáš, dostaneš. Zé Roberto perfektně potáhl míč domácí obranou a naservíroval Marcusi Bergovi, který se znovu nemýlil a HSV tak vystřelil veledůležité opětovné vedení. Schalke, jež se mezitím nadechovalo k závěrečnému tlaku, zpočátku gól vyvedl z míry, k samému konci se ale domácí zpamatovali. V 87. ještě neuspěl Kuranyi, o tři minuty později už ale svého času i německý reprezentant znovu hlavou zacílil přesně a v samém závěru tak Schalke dokázalo z duelu s HSV vydřít alespoň bod.

Autor: Jiří Krejčí

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele