27. kolo
20.03.2010 15:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

SC Freiburg - 1. FSV Mainz 05 1:0

Freiburg porazil Mainz a udržel si kontakt s konkurenty v boji o záchranu. Na Hannover Sport-Club ztrácí tři rozdílové branky, na 15. Nürnberg pak dva body. Domácí se vedení ujali brzy - už v 10. minutě se trefil Flum. Mainzu se po celý zbytek zápasu výsledek nelíbil, ale o jeho změnu se snažil pouze pasivně. Domácí vedení udrželi a již s přehledem zachráněné hosty nakonec nemusí nic mrzet.

Freiburg na nic nečekal a od začátku na hosty vlétl s cílem vstřelit branku, Mainz vzdoroval jen s vypětím všech sil. Ve 3. minutě první Flumovu střelu zblokoval Zábavník. Právě mladý německý záložník byl největší a trvalým nebezpečím pro hostující obranu a v 10. minutě vstřelil svou první letošní branku - Cissé si poradil se třemi obránci, naservíroval Flumovi a ten v klidu z pětadvaceti metrů zavěsil.

Vstřelený gól domácí zklidnil a hosty nakopl. V 15. minutě hlavičkoval vedle Fathi a dvě minuty na to střílel do boční sítě Soto. Do dalších chvil ale Freiburg svou obranu ztužil a Mainz se horko těžko prosazoval. Se stejným výsledkem se o hostující obranu rozbíjely i protiútoky Freiburgu a první poločas tak ve své závěrečné půlhodině žádnou zábavu nenabídl.

Druhý poločas hosté načali trochu lépe a v 53. minutě se dokonce do gólové šance dostal Schürrle, ale narazil na jistého Pouplina. Ani to však na pasivitě obou celků nic nezměnilo, minuty dále ubíhaly a balon se z pravdila pohyboval kolem půlící čáry. V 67. minutě Cissého radost zastavil praporek pomezního. Až do konce zápasu už více radosti nepřinesl žádný moment, ve velice nudném utkání zvítězil Freiburg nejtěsnějším rozdílem 1:0.

Autor: Jiří Krejčí / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele