14. kolo
28.11.2009 15:30 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

Hertha BSC - Eintracht Frankfurt 1:3

Ani ve čtrnáctém kole se Hertha nedočkala druhé ligové výhry v sezóně a z utkání proti Frankfurtu navíc nemá ani bod. Hosté začali dobře, dali rychlý gól a celkově vzato si z Olympiastadionu odvážejí naprosto zaslouženou výhru 3:1.

Eintracht vstoupil do zápasu o něco lépe a navíc už v 11. minutě se mu podařilo ze své první vážnější šance skórovat. Meier našel kolmým pasem Ochse, jenž před Drobným zachoval chladnou hlavu a přízemní střelou nasměroval hosty k výhře - 0:1. Domácí nevěděli, co mají hrát, a po dvaceti minutách mohli být rádi, když po Ochsově skvělém centru pálil Meier nad branku. Chvíli nato si vzal slovo znovu sám Ochs, jeho volej z úhlu ale v pohodě schoval do koše Drobný.

Český brankář Herthy pak musel být ve střehu při pokusech Meiera a Liberopoulose, poté už se zbytek domácího týmu probudil a téměř padesátitisícové návštěvě také něco předvedl. Pěknou akcí se prezentoval Raffael, jeho nahrávku ale Domovčijski přetavil jen ve slabé zakončení. Krátce nato to bulharský útočník zkusil znovu, tentokrát ale mířil vysoko nad branku. I poslední šanci první půle měli Berlíňané, po pasu Pejčinoviće ale nepropálil Nikolova Nicu.

Po změně stran Hertha v menším, a leckdy jen platonickém tlaku pokračovala, do dobrých střeleckých pozic se ale její hráči nemohli dostat. To Eintracht trpělivě čekal na svou šanci a ta přišla v 70. minutě. Znovu u toho byl všudybýlek Ochs, jenž nacentroval na Franze a ten uklidil balon nechytatelně k přední tyči - 0:2.

Třetí branku mohl zanedlouho přidat sám Ochs, jehož šanci vychytal Drobný, v 75. minutě ale vrátil míč do pokutového území Schwegler a zcela zapomenutý Meier napálil míč do sítě - 0:3. To už zavánělo debaklem pro domácí, Frankfurt se ale s daným stavem spokojil a Hertha tak mohla v 81. minutě alespoň snížit, když Pejčinović vysunul za obranu Ramose a ten překonal vybíhajícího Nikolova - 1:3. Vzápětí ještě pálil Raffael, více zajímavých momentek už ale utkání nepřineslo.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele