16. kolo
11.12.2009 20:30 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

Hertha BSC - Bayer Leverkusen 2:2

Leverkusen po bídném výkonu remizoval v Berlíně, ale zůstane na první pozici. Hertha si zřejmě zasloužila vyhrát, nakonec je ale ráda za bod.

Hertě se podařilo to, co si před zápasem slíbila. Sice prvně chyboval Kaká, čehož využil český reprezentant Michal Kadlec, ale jeho centr přes Lustenbergera neprošel. V osmé minutě chyboval pro dnešní utkání stoper Reinartz, čehož využil Cicero, vysunul dopředu Ramose a ten přes Adlera zakončil.

Brzký gól, který si tak hráči Herthy před zápasem přáli, ale zápasu uškodil. Domácí se zasadili do obranné ulity a Leverkusen navazoval na mizérii z posledního utkání v Hannoveru. Jedinou výraznou šanci Leverkusenu v prvním poločase po dravém průniku a následném centru Castra zhatil Jaroslav Drobný, jenž doslova ukradl míč z hlav Derdiyokovi a Kiesslingovi.

Berlínské publikum probudil z ospalosti až ve 44. minutě Raffael. Dnešní kapitán Herthy prošel se štěstím přes dva hráče Leverkusenu a zamířil těsně vedle levé tyče. První nudný poločas tak skončil zaslouženým vedením domácího celku.

I druhý poločas začala Hertha gólem, průnik Ramose, jeho zpětná přihrávka ke Kačarovi a následná teč na čáře od Raffaela ale nebyla uznána. Rafati následně před Drobného brankou nařídil přímý kop, který krásně zatočil Kroos, nicméně český brankář se u pravé tyče vyznamenal.

Leverkusen se vyrovnání dočkal v 76. minutě a byl to právě neúspěšný exekutor Kroos, kdo se po odraženém míči z rohového kopu prosadil do řůžku Drobného branky. Za další minutu navíc ze hřiště putoval za druhou žlutou kartu Kačar a Hertha tak dohrávala v početním oslabení.

V samotném závěru se ale začaly dít věcí. Nejprve v 90. minutě poslal po šťastných odrazech Leve do vedení střídající Burak Kaplan, ale radost hostům vydržela jen do druhé minuty nastavení. Na rohový kop si naběhl i Jaroslav Drobný, jenž přihlížel druhé brance Ramose v utkání, tentokrát se jediný hrot Herthy v zápase prosadil hlavou.

Přesto Leverkusen do příštího kola určitě přečká na první pozici, Hertha nadále zůstane poslední.

Autor: Daniel Polách

Komentáře (2)

Přidat komentář
vanGomm

1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele