12. kolo
08.11.2009 17:30 CET
0 : 1
(0:0)

Reportáž

Hertha BSC - 1. FC Köln 0:1

Pokud byla situace Herthy dosud "jen" kritická, tak nyní Starou dámu zastihla klinická smrt. Proti Kölnu sice měli domácí jasně navrch, přestříleli ho v poměru 17:2, jenže míč do sítě ne a ne dostat. Deset minut před koncem paralizoval Berlín vítěznou trefou Novaković.

První zajímavá situace byla k vidění v domácí šestnáctce, kdy Friedrich zavařil Drobnému a český brankář ho za to patřičně "vyplísnil", k přímému ohrožení branky ale nedošlo a od té chvíle Berlíňané útočili. Jako první ohrozil Mondragóna po čtvrt hodině Raffael, jeho střela ale šla dobrý metr vedle. V 23. minutě se na druhé straně vyhnul Novaković ofsajdu a Manicheho nahrávka mu poskytla zajímavou pozici, následná střela ale pro Drobného neznamenala problém.

Útoky Herthy chodily střídavě středem a přes kraje, dobré příležitosti se ale naskytly po rohových kopech - Piszczek i Friedrich ovšem hlavičkovali nad branku. Nejblíže vedoucí brance byli domácí v 41. minutě. Raffael zpoza vápna napřáhl a trefil pravou tyč, akce však pokračovala a za několik vteřin se dostal míč znovu k brazilskému forvardovi, který z voleje trefil tentokrát tyč levou.

Po změně hry pokračovala Stará dáma v tlaku, v 56. minutě nasadil Domovčijski bránícímu hráči jesličky, jenže následnou střelu poslal vedle. Následně se pár minut pokoušel o ovládnutí zápasu Köln, po chvíli ale znovu převzala iniciativu Hertha, ve finální fázi to jejím hráčům ale nešlo a nešlo. Výjimkou budiž Raffael, který ale odražený míč poslal mimo tři tyče.

Branka tak padla na druhé straně, v 79. minutě dávali hosté lekci efektivity. Nejprve dostali od sudího Rafatiho zadarmo přímý kop, který pěkným centrem zúročil Podolski a ve vzduchu se nejlépe orientoval hlavičkující Novaković - 0:1. Ve zbytku zápasu to od domácích byla spíš křeč, byť v nastavení dostal v pokutovém území za uši Wichniarek od Mondragóna, Rafatiho píšťalka ale zůstala němá a tři body se tak stěhují od Sprévy k Rýnu.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (3)

Přidat komentář
Arne

Reagovat
smazaný uživatel

Tak za rok ve druhý lize, už se těšim Hertho

Reagovat
Arne

Ty jsi spadl už před rokem nebo kdy, žebráku?

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele