30. kolo
10.04.2010 15:30 CET
4 : 2
(2:0)

Reportáž

Hannover 96 - Schalke 04 4:2

Schalke podruhé v řadě prohrálo, po Bayernu dnes nestačilo na srdnatě bojující Hannover a již dnes večer mu může mnichovský celek na čele utéct na rozdíl dvou, resp. čtyř bodů. "Šestadevadesátky" si oproti tomu výrazně pomohly v boji o holé přežití, při výhře 4:2 za to vděčí především výborné efektivitě.

Utkání začalo z obou stran opatrně a Schalke si s ubíhajícími minutami vytvářelo převahu, v 17. minutě ale z čista jasna vedli domácí. Po standardce ve středu hřiště se dostal míč ke Schmiedebachovi, který balon poslal před branku, kde si ho do vlastní sítě nešťastně kolenem srazil Westermann - 1:0. Hostující favorit se poté nemohl dostat do zápasu, proti dobře bránícímu Hannoveru nevěděl, co má hrát.

Po půlhodině hry navíc domácí přidali druhou branku a opět za vydatného přispění Königsblauen. Schmiedebach vyslal na zteč Konana, který využil ledabylého přístupu Schmitze a zbytečného Neuerova vyběhnutí a mezi nohama hostujícího brankáře zvýšil na 2:0. To už nevydržel Magath a namísto Matipa poslal na hřiště druhý hrot Edua, v prvním poločase to ale už k žádné šanci nevedlo.

Na začátku druhé půle to ale už byla jiná písnička. Neodehrála se ani minuta, když hosté předvedli pěknou kombinaci, na jejíž konci stála Kuranyiho přihrávka a Eduovo zkušené zakončení k tyči - 2:1. To ovšem nebylo vše, krátce nato po Rafinhově centru hlavičkoval Kuranyi a dorážejícího Farfána fauloval Eggimann, takže se pískal pokutový kop. Ty v Schalke s přehledem zahrává Rakitić a v 52. minutě tak bylo vyrovnáno 2:2.

O šest minut poté mohl domácím vedení vrátit Koné, který se najednou zjevil zcela osamocen před Neuerem, jenže nastřelil levou tyčku. Obrana Schalke, považovaná za nejlepší v lize, neměla svůj den, a tak další příležitosti měli Élson a Ya Konan, gólového úspěchu se ale nedočkali. Ovšem i hosté chtěli vyhrát a blízko brance znamenající otočení skóre byl Kuranyi, zacílil ale těsně vedle a krátce po něm si podobně vedl Edu.

Königsblauen si získávali převahu, v 80. minutě ale domácí předvedli rychlý kontr a tím utkání rozhodli. Chahed z pravé strany našel Balitsche, který míč poslal nechytatelně pod břevno - 3:2. V závěrečných minutách sice mělo Schalke tlak, Hannover ho ale ustál s přehledem a naopak sám ještě přidal pojistku. Ve druhé minutě nastavení si Ya Konan narazil s Brugginkem a uháněl sám na Neuera, kterému udělal kličku a do prázdné branky završil na konečných 4:2.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele