29. kolo
04.04.2010 17:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Hamburger SV - Hannover 96 0:0

I druhé derby mezi Hamburgem a Hannoverem v této sezóně skončilo nerozhodně, tentokrát se hrálo u řeky Labe bez branek. HSV tak potvrdilo špatnou formu, boj o poháry si znovu stížilo a pozice kouče Labbadii začíná být velmi vratká. Hosté oproti tomu bodovali po dvou zápasech, stejně však zůstávají předposlední.

Hostující trenér Slomka před zápasem avizoval, že jeho tým vyrukuje s hodně defenzivní taktikou, a jak řekl, tak se také stalo. Veškerá iniciativa tak byla na HSV, za nějž poprvé zahrozil v šesté minutě Berg, jeho hlavičku ale ztlumil Fromlowitz. Hostující brankář musel být stále v pozoru, většinu situací ale v pohodě vyřešil, a když ve 26. minutě vyslal nechytatelnou dělovku Aogo, zachránila Hannover levá tyč. Na opačné straně zaujal snad jen Štajner se Schiedenbachem, společnou akci ale nedotáhli do úspěšného konce.

Po změně stran přišel na hřiště za van Nistelrooye Guerrero, který se hned v 50. minutě ocitl na trávníku poté, co si ho do parády vzali Haggui se Schulzem, sudí Sippel ale situaci v šestnátce jako penaltovou neposoudil. Hostům pak notně zkomplikoval situaci Štajner, který v 52. minutě viděl první žluté varování a sedm minut nato se po druhé kartě již musel poroučet ze hřiště.

Vůbec první šanci druhé půle měl překvapivě stejnak Hannover, hlavička Ya Konana ale branku minula a od té doby již útočili jen domácí. Krátce po sobě Guerrero a Tesche se dostali k zajímavým pozicím k hlavičkování, oba ale měli mušku vychýlenou. Prve jmenovaný pak měl největší příležitost v 82. minutě, kdy si sám před Fromlowitzem již zpracovával míč hrudí, v poslední chvíli mu ale balon ukopl Pinto a bylo po šanci. Poslední zajímavý moment přišel až po zápase, kdy nespokojený domácí fanoušek vyčinil Guerrerovi a ten jej sejmul povedeným hodem flaškou.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hamburgeru unikají evropské poháry a tento zápas musí být pro ně rutinní výhrou,2:0

Reagovat
smazaný uživatel

V současné formě může být Hamburg rád,že má dost bodů a nemůže sestoupit

Reagovat
smazaný uživatel

Nebo je tam jiná politika,soustředí se jen na EL.V Německu je to stejné,jak u nás,každý může prohrát s každým.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele