2. kolo
15.08.2009 15:30 CET
4 : 1
(3:1)

Reportáž

Hamburger SV - Borussia Dortmund 4:1

Hamburg napravil týden staré trapné vystoupení ve Freiburgu a Dortmund doma zejména zásluhou parádního startu přejel 4:1. Hostující Borussia sice dokázala ještě bleskověji odpovědět na rychlý první gól, ale pak už nestačila. HSV je tak po šesti sobotních zápasech první.

Pokud někdo z diváků nestihl úvodní minuty, musel hořce litovat. Už ve 3. minutě nevyřešila dobře situaci po Trochowského rohovém kopu dvojice Weidenfeller - Owomoyela, díky čemuž snadno skóroval Demel - 1:0. Hned dvě minuty nato ale domácí vytrhl z euforie Valdéz, který zužitkoval Blasczykowského přistrčení a hlavičkou překonal Rosta - 1:1.

Zběsilé tempo ovšem pokračovalo, HSV se rychle oklepalo, převzalo iniciativu a v 10. minutě opět vedlo. Zé Robertovu pumelici sice zastavila tyč, brazilský záložník si ale našel odražený míč a napodruhé už byl neomylný - 2:1. Borussia měla enormní problémy ve středu hřiště a na pravé strany obrany, což vyústilo hned v další branku. Probíhala 12. minuta, když Elia vyškolil Owomoyelu, předložil míč Guerrerovi a ten se ke skórování nenechal dvakrát pobízet - 3:1.

Po fantastickém úvodu poté oba týmy zřejmě usoudily, že je čas na odpočinek a tempo utkání šlo hodně dolů. Navrch měli ale i nadále domácí, hlavně středové trio Jarolím, Trochowski, Zé Roberto hrálo prim při dlouhém držení míče. Dortmund se sice do přestávky zmohl na dva pokusy, ale Hajnalova umístěná střela ani rána Sahina ke snížení nevedly.

Po změně stran bylo opět o něco živěji, Trochowski střílel vedle, na druhé straně zase neuspěl dvakrát Blaszczykowski a jednou v obrovské šanci bek Santana, který hlavičkou ze tří metrů Rosta nepřekonal. Hostující brankář Weidenfeller se musel znovu činit v 68. minutě, Petrić ale svou šanci neproměnil.

Chorvatský útočník vzápětí vystřídal a na hřiště se dostal novic Marcus Berg, jenž se hned uvedl brankou. V 72. minutě stál na správném místě a dorazil Weidenfellerem vyraženou Zé Robertovu střelu - 4:1. Dortmund poté mohl výsledek kosmeticky upravit, ale Rangelovova branka nebyla správně uznána pro ofsajd a konečné skóre tak zní 4:1.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (6)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2-2

Reagovat
Tomtaf

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

1:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele