15. kolo
05.12.2009 18:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

Eintracht Frankfurt - 1. FSV Mainz 05 2:0

Z velice hektického a napínavého rýnsko-mohanského derby vyšel nakonec vítězně domácí Frankfurt. Eintracht se ale na vítězství pořádně nadřel, Mainz měl mnoho šancí a jen díky zaváhání hostujících zakončovatelů se ukázala branka stopera Franze, podpořená v nastavení ještě Meierovou trefou, vítěznou. Díky vítězství domácích se tabulka žádných změn nedočkala, pouze Eintracht stáhl náskok na devátou příčku na jedinný bod.

Po skončení nudné úvodní fáze se hra rozjela do úžasného tempa a odvíjela se v rychlém sledu. Prvně zasahoval hostující brankář Müller, když se vytáhl výborným reflexem proti Liberopoulosově hlavičce z krátké vzdlenosti. FSV odpovědělo záhy, Bancé míč napálil z velké vzdálenosti a Nikolov ho vyrazil přímo do cesty Amrimu, ale francouzsko-alžírský záložník minul vzdálenější tyč. V rychlém sledu pak rozhodčí ukázal každé straně po jedné žluté kartě, což hru zklidnilo.

Hosté se, jako obvykle, prezentovali ostrým presinkem, se kterým měli domácí nepříjemné starosti. Přesto byli v mezihře domácí lepší, hosté byli na oplátku nebezpečnější. První gól však vstřelili domcí - hostující obrana nedokázala zneutralizovat Russe a dovolila mu odcentrovat, Amri ztratil z očí Franze a domácí stoper pravou nohou zakončil do míst, kam Müller nedosáhl - 1:0.

Vstřelná branka Frankfurt zatlačila do defenzivy a i když se hostům najednou dostávalo více prostoru, nevěděli si s ním příliš rady a všechny jejich útočné pokusy zlikvidovala domácí obrana, či v nejzazším případě Nikolov. Do kabin se tak bez větších dramat odcházelo za stavu 1:0 pro domcí Eintracht.

Do druhé půle vstoupil Mainz mnohem cílevědoměji, ne však efektivněji, což potvrdil 9 minut po začátku Hoogland, když hlavou netrefil prázdnou bránu. A stejné to bylo i v následujících minutách, Mainz ač se snažil, troskotal na ubohé finální fázi. Další tutovku měl kapitán Hoogland v 71. minutě, s jeho hlavičkou si ale Nikolov skvělým zákrokem na čáře poradil. Pět minut na to tvrdě střílel Bancé. Mainz se stále tlačil dopředu, na Nikolova však stále nemohl vyzrát a mizérií hostů podtrhl v nastavení Meier po jednom z ojedinělých protiútoků.

Autor: Jiří Krejčí / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele