32. kolo
24.04.2010 15:30 CET
1 : 1
(0:0)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - Bayern Mnichov 1:1

Bayern Mnichov utrpěl menší porážku v boji o titul. Zaváhání v Mönchengladbachu asi čekal opravdu jen málokdo, avšak Bavoři zde mohli být rádi i za remízu 1:1. Vyrovnávající Miroslav Klose tak splatil důvěru v něj vloženou a udržel svůj tým na špici tabulky.

Hosté začali utkání jako vždy sebevědomě, s trochou nadsázky by se dalo říci, že začali tam, kde proti Lyonu skončili. První šanci utkání měl na svědomí v sedmé minutě Schweinsteiger, jeho nepodařený pokus ale byl pro Baillyho pouze testem bdělosti.

Domácí na to odpověděli už za dvě minuty, Reus ale Demichelisovu chybu na šestnáctce nepotrestal. Borussia přestala být ustrašená a začala s Bayernem hrát vyrovnanou partii. Tu na svou stranu nepřevážili jak Bobaddila v osmnácté, tak ani Ribéry v šestnácté a následně i dvacáté šesté minutě.

Jinak první poločas příliš fotbalových momentů nepřinesl. Oba týmy hrály svou takticky důslednou hru dokonale. V 38. minutě se sice do své první vážnější příležitosti propracoval Robben, nicméně se dostal až moc blízko k Baillymu a poločasový stav tak nezměnil.

Louis van Gaal na lavičce hostí na rozdíl od Michaela Frontzecka, jenž si střídání nechal na závěrečných deset minut, musel střídat už po poločase. Zraněného Demichelise vystřídal Contento, což znamenalo přesunutí Badstubera do stoperské dvojice za van Buytenem. Střídání nebylo však jediným, co Bayern provedl v druhé půli jako první - sám se totiž opět vypracoval do další šance, Oliće však vychytal Bailly.

Gladbach po hluché pasáži hry správně vycítil, že má v tomto utkání na více než jeden bod.. Po kombinaci Bradleyho s Bobaddillou dostal míč do šestnáctky Marco Reus, s míčem byl rychlejší než Contento a z patnácti metrů po hodině hry překonal Butta do jeho pravého rohu. Naděje Gladbachu ještě více zesílily, když v 64. minutě odkulhal van Buyten ze hřiště a nahradil jej Tymoščuk. Bayernu se tak kompletně rozpadla stoperská dvojice, k čemuž ještě chyběl po celé utkání kvůli desáté žluté kartě van Bommel.

Van Gaal neměl na co čekat a nevýrazného mladíka Müllera nahradil Klosem. Gladbach byl po prvním gólu namlsaný, Arango s Bobadillou však druhou branku nepřidali. Proto přišel trest - Lahm měl na své straně dostatek prostoru k odcentrování a proto v 73. minutě pohodlně našel hlavu Kloseho, jenž vyrovnal na konečných 1:1.

Autor: Daniel Polách / kicker.de

Komentáře (9)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:1

Reagovat
smazaný uživatel

Reagovat
smazaný uživatel

2:1

Reagovat
smazaný uživatel

0:3

Reagovat
smazaný uživatel

0:7

Reagovat
Tomtaf

3:3

Reagovat
smazaný uživatel

Opravdu si myslíš, že by si Bayern nechal takto ujít titul, nebo jen Bayern nenávidíš?

Reagovat
smazaný uživatel

ztráta ale nakonec to urveme!!! FC BAYERN

Reagovat
smazaný uživatel

vyšlo to 1:1 škoda že jsem nevsadil na vysledek

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele