10. kolo
24.10.2009 15:30 CET
0 : 0
(0:0)

Reportáž

Borussia Mönchengladbach - 1. FC Köln 0:0

Porýnské derby s pořadovým číslem 75 čekalo na gól marně, Gladbach se tak s Kölnem rozešel bez branek, což se v bohaté historii tohoto duelu stalo teprve podruhé. Aktivnějším týmem byla jednoznačně domácí Borussia, proti dobře bránícím Kozlům jí to ale bylo málo platné.

Vzhledem k situaci obou celků se žádné ofenzivní galapředstavení nečekalo a nutno říci, že se v tomto směru nekonalo žádné překvapení. Köln hrál venku již tradičně hodně defenzivně, přesto první zaznamenáníhodnou akci měl on. Ve 25. minutě si na Petitovu standardku naskočil stoper Mohamad, jeho hlavičku však zneškodnil pozorný Bailly v domácí brance.

Domácí Hříbata se začala prosazovat ve finální fázi až ke konci poločasu, konkrétně v 39. minutě zahrával přímý kop Arango a střela z jeho kopačky šla jen těsně kolem pravého rohu branky. Přesto poslední slovo v první půli měli hosté, když Podolski nahrál do jasné šance Ishiakuovi, ten jí ale pohrdl.

Po změně stran se nedala zaznamenat žádná personální změna a, bohužel, stále stejně nezáživná byla i hra. Její obraz kromě taktických záměrů obou koučů kazila i spousta nepřesností, příležitosti tak pocházely hlavně ze standardek. V 56. minutě přinutil k dobrému zákroku Mondragóna Arango, chvíli nato pak musel po Danteho hlavičce hasit situaci z hostujícího pohledu na brankové čáře Novaković.

Gladbach měl převahu a jeho trenér Frontzek poté posílil útok o Neuvilla a Frienda, kýžený efekt to ovšem nemělo. Za Köln v 76. minutě vypálil Podolski, což ze strany hostí byla jediná zajímavá akce z druhé půle. Deset minut před koncem si pak zavařili Mohamad s Mondragónem a málem z toho byla vlastní branka, nakonec ale zůstalo u smírného výsledku.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele