11. kolo
30.10.2009 20:30 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

Borussia Dortmund - Hertha BSC 2:0

Další postup tabulkou vpřed zaznamenal Dortmund, který si doma poradil s Herthou 2:0 a jen prohloubil její krizi. Berlínský celek se ve Vestfálsku dlouho držel, po přestávce ale přišly v krátkém sledu dvě rozhodující situace, které obě vyzněly ve prospěch Borussie.

Lepší vstup do utkání ale měli Berlíňané a ve třetí minutě se jim naskytla první šance. Na vysoký centr vyběhl daleko od své branky Weidenfeller a míč nedostal pod kontrolu, čehož mohl využít Piszczek, jenže jeho střelu do poloprázdné branky zblokoval Valdéz. Deset minut nato vypálil z dálky Kačar, s jeho neumístěnou ranou si ale Weidenfeller bez potíží poradil.

To bylo z úvodního tlaku hostí vše a zhruba od dvacáté minuty dřímala taktovku už téměř výhradně jen Borussia. Jako první zahrozil Barrios hlavičkou nad Drobného branku, v podobném duchu se o něco později prezentoval i Valdéz. Po půlhodině se dostal do dobré příležitosti Zidan, jenže na dlouhou nohu přestřelil. Obrovskou šanci měl ve 39. minutě domácí Hummels, který po Sahinově standardce hlavičkoval zcela osamocen, jenže mimo branku.

Po změně stran měl první slovo Valdéz, ke kterému se šťastně odrazil míč, paraguayský šutér ale lehkou střelou Drobného do úzkých nepřivedl. To v 52. minutě se na druhé straně ocitl v pokutovém území u míče Kačar, jenomže ho z voleje napálil nad břevno. Srbský záložník si dnes rezervoval klíčové momenty zápasu, o pár minut později totiž nesmyslně fauloval ve vlastním pokutovém území Owomoyelu a z následné penalty přivedl v 60. minutě domácí do vedení Sahin - 1:0.

Nyní již hosté museli předvést také něco směrem dopředu, jenže se jim to dlouho nedařilo, až v 74. minutě se dral do zakončení opět Kačar, ovšem byl zblokován. Ještě ve stejné minutě málem přišlo vyrovnání, když na pravé straně hřiště pohledně zakombinovali Ebert se Steinem a po následném centru trefil Piszczek pravou tyčku.

Více toho ale již Berlíňané směrem dopředu nepředvedli, jejich snažení o vytvoření souvislejšího tlaku bylo naprosto bezradné. Naopak BVB hrozilo ze smrtících brejků a Drobný se měl co ohánět, aby ustál Blaszczykowského přízemní ránu, šanci Valdéze či hlavičku Rangelova. Domácí nakonec přidali pojistku v úplném závěru, kdy se v pokutovém území obtočil Barrios kolem Friedricha a do horního růžku branky upravil na konečných 2:0 pro Dortmund.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

To zas Herta dostane

Reagovat
Arne

Jestli Hertha ZAS dostane, tak budu jen rád - 0:0 jako minule by se hodilo. Pokud jsi myslel jen inkasované góly, tak to platí i na dva zápasy dozadu, neboť jeden inkasovaný gól by taktéž ušel, když vpředu aspoň jeden upachtíme.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele