25. kolo
06.03.2010 18:30 CET
3 : 0
(1:0)

Reportáž

Borussia Dortmund - Borussia Mönchengladbach 3:0

V duelu dvou Borussií se zcela po zásluze raduje ta dortmundská, která svou jmenovkyni z Gladbachu předčila ve všech směrech a díky vítězství 3:0 si upevnila pátou příčku. Hosté zůstávají dvanáctí a v klidném středu tabulky tuto sezónu s největší pravděpodobností i dohrají.

Podvečerní utkání začalo v ospalém tempu, hosté přenechali veškerou iniciativu domácím a ti dlouhou chvíli věnovali bezduché kombinaci ve středu pole. Až po deseti minutách zahrozil Blaszczykowski, ale ve 13. minutě již BVB vedlo. Großkreutz zpracoval dlouhý míč od Subotiće pro Zidana a naběhl si před branku, kam mu holohlavý faraón míč dopravil a dortmundskému mladíkovi nezbývalo nic jiného, než balon posunout za čáru - 1:0.

Manko Hříbata očividně příliš nevzrušovalo, dlouho totiž nepředvedla zhola nic a pilné domácí Včelky tak měly volné pole působnosti. Po půlhodině hry se ke střele osmělil Schmelzer a jeho parádní pokus taktéž povedeným zákrokem vyrazil Bailly, který si musel ještě poradit s Owomoyelovou hlavičkou a Zidanovou superšancí. Na druhé straně stojí za zmínku snad jen hlavička Colauttiho, která však byla snadnou potravou pro Weidenfellera.

Jediné, co se na začátku druhé půle změnilo, byly strany, Dortmund nadále hrál prim a v 52. minutě byl odměněn gólovou pojistkou. Barrios přihrál před pokutové území Zidanovi, který si efektně pohrál s Dantem a Bradleym a i zakončení bylo parádní - trefený horní růžek branky, 2:0. Gladbach se snažil odpovědět, ale Colautti na všechno nestačil, o poznání nebezpečnější byla Barriosova hlavička na druhé straně, byť ani ta si cestu do sítě nenašla.

BVB mělo i nadále zápas ve své režii, hostující trenér Frontzeck se tak rozhodl o oživení sestavy čerstvými Matmourem a Friendem. Příliš se mu to ale nevyplatilo, místo snížení či alespoň pokusu o něj přišel třetí domácí gól. Po kontru nahrával Barrios znovu Zidanovi, který si v běhu zpracoval přihrávku a placírkou uklidil míč k pravé tyčce - 3:0. Ve zbytku utkání byli domácí čtvrté trefě blíže než hosté čestnému úspěchu, stav se již ale více nezměnil.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele