5. kolo
12.09.2009 15:30 CET
1 : 5
(1:1)

Reportáž

Borussia Dortmund - Bayern Mnichov 1:5

Bayern se v Dortmundu pomaleji rozjížděl, nakonec ale "Klassiker" ovládl jasně a z Vestfálská si veze vysokou výhru 5:1. Domácí Borussia v úvodu dokonce vedla, do půle ale Mnichované vyrovnali a po změně stran utkání naprosto ovládli. Dvěma góly se blýskl střídající Thomas Müller.

Hosté se snažili od počátku hře dominovat, individuální chyby jim to ale znemožňovaly. Ve třetí a páté minutě tak mohl vstřelit rychlý gól Zidan, ani jednou se mu to však nepovedlo. BVB se tak dočkalo až v desáté minutě, kdy Sahinův přímý kop propadl až k Hummelsovi a ten zblízka hlavou překonal bezmocného Butta - 1:0. Domácí mančaft zůstal i nadále nebezpečný a to především přes agilního Zidana, další vyložené šance si ale nevypracoval.

Bayern se dlouho hledal a až po půlhodině hry zvýšil obrátky. Ve 34. minutě nacentroval Robben na Gómeze, jeho hlavička byla ale příliš slabá. Stejný hráč však vyrovnal o dvě minuty později, kdy se k němu dostala Schweinsteigerova standardka a hlavou neměl problém zblízka zakončit - 1:1. To byla poslední zajímavá situace v první půli, a tak se do kabin šlo po zásluze za nerozhodného stavu.

Do druhého poločasu ale hosté vlétli posilněni o střídající Ribéryho a Müllera a na hře vicemistra to bylo znát. Ve 49. minutě Ribéry přihrával před branku Olićovi, ten míč netrefil, ale akce pokračovala dále. Robben přiťukl Schweinsteigerovi, který tvrdou přízemní střelou překonal Weindenfellera - 1:2. Dortmund byl naprosto demoralizován a další rána pro něj přišla v 65. minutě. To se k přímému kopu postavil Ribéry a překrásnou střelou vymetl horní růžek branky - 1:3.

Domácí se poté snažili ještě s výsledkem něco udělat, ale očividně jim k tomu chyběly psychické i fyzické síly. Jedinou obstojnou příležitost měla Borussia v 74. minutě, Valdéz ale trefil jen boční síť. Slovo si tak vzal na druhé straně Müller. V 78. minutě měl Bayern dvě dobré možnosti během několika málo sekund, ale až tu třetí proměnil právě mnichovský benjamínek, který ještě v pokutovém území zachytil míč a poslal ho pozemi do sítě - 1:4.

To ale hostům nestačilo a dvě minuty před koncem ještě domácím nadělili pátý kousek. Olić našel patičkou znovu Müllera a ten se trefil pod břevno - 1:4. Bayern tak podruhé v řadě debaklem vyprovodil silného soupeře a po špatném startu do ligy začíná potvrzovat úlohu favorita.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

tip 1:3 FC BAYERN MUNCHEN Dortmund hraje nesystémově zatím

Reagovat
irik

Reagovat
smazaný uživatel

jedině Dortmund

Reagovat
Lorcan

Dortmund doma nepodlehne, tip 2:1

Reagovat
smazaný uživatel

tak to by byla parada

Reagovat
smazaný uživatel

Pokud bude hrat Robben a Ribery tezko ho nekdo porazi. 1:3

Reagovat
smazaný uživatel

To jsem nečekal,super výsledek

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele