12. kolo
07.11.2009 15:30 CET
1 : 1
(1:1)

Reportáž

Bayern Mnichov - Schalke 04 1:1

Felixi Magathovi se návštěva Mnichova vydařila a z Allianz Areny si odváží bod. Pramálo domácím platné, že do hostů bušili a bušili - šanci gól vstřelili pouze jedinný, v 31. minutě se prosadil stoper Van Buyten, a na ten dokázali hosté zareagovat dvě minuty před přestávkou, když se z další standardní situace prosadil mladičký debutant Matip. Druhá půle se nesla v duchu té první, Bayern tlačil, ale gólu se ani po několika velice slibných a velice gólových příležitostech nedočkal, a ztratil tak další dva body.

Van Gaal překvapil již před výkopem a na levý kraj, achilovu to patu bavorské sestavy, postavil dosud ortodoxního stopera Badstubera, jež se rovněž ujal exekuce většiny standardek v prvním poločase. Domácí se dostávali do hry poněkud pomaleji a první tak zahrozili hosté, Kuranyi se prosadil proti Demichelisovi a přinutil vytáhnout Butta exceletní zákrok. Königsbluen byli v první fázi hry celkově lepším týmem, drželi míč ve střeu hřiště a nepouštěli domácí příliš do hry.

První ohrožení hostující branky v podání Kloseho tak vlastně nebylo žádné ohrožení - Neuer si střelu ze střední vzdálenosti pohlídal. Následně už se ale domácí začali dostávat ke slovu - v 15. minutě to byl Müller, tři minuty po něm musel proti Tonimu zasahovat Westermann. Hosté se dále začali soustředit na kompaktní defenzivu, dobře se totiž ví, že s podobnou taktikou mívá Bayern problémy a nejinak tomu bylo i dnes. Trápení ukončil až ve 31. minutě Van Buyten. Na Badstuberův centr ze standardní situace si nakočil Klose, hlavičkoval však pouze do Kuraniyho, od jehož hlavy se míš odrazil přesně na nohu belgického stopera a ten prázdnou bránu úspěšně trefil.

Mnichované tak okamžitě ožili a hostující defenziva naopak znervózněla. Ve 36. minutě hrozil Klose, šest minut na to z volného kopu střílel Schweinsteiger a hosté si mohli jen oddychnout, a za minutu se už radovali - z nevinně vypadající standardní situace blízko půlící čáry odcentroval Schmitz a debutant v bílém dresu Matip, sic nepříliš vědomě, přesto však naprosto nechytatelně, o tyč poslal míč do brány. Ještě do poločasu mohl domácím navrátit vedení znovu Van Buyten, Bordon ve spolupráci s Neuerem si však se situací poradili a prnví poločas tak skončil nerozhodně 1:1.

Do druhé půle přišel domácí rozhýbat Arjen Robben a hned v úvodu si mohl vysloužit jednomístný lístek pod sprchy, jen díky milosrdenství rozhodčího Meyera vydržel po přehnané reakci na Schmitzův faul ještě na hřišti. První čtvrthodinovka byla na fotbalové pokoukání chudá, a to především kvůli stále pouze pasivně bránícím hostům. To zajímavé tak přišlo až s příchodem 60. minuty. Nejprve oslnil obecenstvo výbornou sólovou akcí Robben, posléze po Schweinstegerově ostrém centru v pádu fantastickým způsobem hlavičkoval těsně vedle Klose. Další průnik si Robben schoval na 66. minutu, ani tentokrát ale skóre změnit nestačil.

Poté přišel další Van Gaalův zásah do dění na hřišti, Badstubera vystřídal Altintop a ten se posunul na pravé křídlo - Phillip Lahm tak dostal volnost na levé straně a jeho výkon se rázem rapidně zlepšil. Bayern dále tlačil, hosté poctivě bránili. Po několika dalších náznacích přišla další jasná gólovka - Goméz výborně narazil Tymoschukovi, který ze 14 metrů trestohudně netrefil bránu.

V závěrečné fázi Bayern stále obléhal hostující šestnáctku, nebyl však již tak pozorný jako dříve a tím se Königsblauen otvíral i prostor k brejkům, které však hostující hráči řešili povětšinou špatně. Z domácích byl aktivní především Lahm, který snad dal enormním zlepšením oproti výkonům na pravé straně Van Gaalovi jasně najevo, že se narodil pro levou lajnu. Více už utkání nenabídlo, a Bayern se tak s pouze jednobodovým ziskem propadá až na osmou příčku.

Autor: Jiří Krejčí

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Nic jinýho než vítězství neexistuje 3:1 FC BAYERN

Reagovat
smazaný uživatel

Nic jiného než vítězství neexistuje?

Nevšiml jsem si,že by Bayern jen vyhrával...

V Německu neexistují remízy a výhry hostů?

Gelsenkirchen napodobí Bordeaux...

Reagovat
smazaný uživatel

Další trapas ze strany Bayernu,deka po zápase s Bordeaux na nich zůstane i po dnešku

Reagovat
smazaný uživatel

----------X----------

Reagovat
smazaný uživatel

Treba si pockat na Robena a Riberyho potom to pojde:)

Reagovat
smazaný uživatel

Když se na to tak pánové podívam, tak jelikož teď Bayern čeká Evropská liga a za nedlouho se vrátí Ribéry a Olič, tak Bayern bude prožívat opět nejlepší časy. Podle mě vyhraje evropskou ligu.

Má snad nějaký tým v Evropské lize lepší mužstvo než Bayern ?

Butt-Lahm,Demichelis,Van Buyten,Altintop-Müller,Van Bommel,Schweinsteiger- Ribéry,Klose,Robben ??????????? Podle mě ne. Takže za měsíc budu sázet opět na Bayern.

Reagovat
smazaný uživatel

plus ještě Olič,Gomez,

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele