17. kolo
19.12.2009 15:30 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

Bayer Leverkusen - Borussia Mönchengladbach 3:2

Leverkusen nakonec uhájil před Schalke první příčku a přezimuje jako neporažený lídr bundesligy. Bayer doma v pohledném utkání plném zvratů a branek porazil především zásluhou Kroose 3:2 Mönchengladbach, který nebojácným výkonem potvrdil svoji impozantní formu z posledních kol.

Favorizovaní domácí si podle předpokladů brzy vytvořili převahu a svého soupeře zatlačili, a ačkoliv zprvu se defenziva hostí jevila dobře, začaly brzy přicházet i šance. První výstrahu vyslal nejlepší střelec ligy Kießling, po něm nastaly Hyypiäho chvíle. Zkušený Fin střílel i hlavičkoval po rohových kopech nad branku, v 18. minutě ale přiťukl dozadu Kroosovi a ten utěšenou střelou po zemi poslal Bayer do vedení - 1:0.

I v následujícím průběhu zápasu měla vše pod kontrolou domácí jedenáctka, zvlášť když Hříbata vytvářela při tvorbě hry nespočet chyb. Až ve 36. minutě se na pětníku otočil Bobadilla a Adler musel předvést perfektní zákrok, ovšem z následného Marxova rohu už udeřilo. Adler ve spolupráci s Friedrichem ještě zneškodnili hlavičku Frienda, ale proti dorážejícímu Brouwersovi již nebylo obrany - 1:1. Hosté byli najednou nahoře, do poločasu však nic dopředu vymyslet nesvedli.

To se jim povedlo až po obrátce a znovu jim k tomu pomohl rohový kop. Nejdřív sice Gladbach musel přežít sporný souboj Danteho s Kießlingem, v 53. minutě už byl ale brazilský obránce v hostujících barvách ve správný čas na správném místě a míč se štěstím dotlačil za čáru - 1:2. Pár minut nato se domácí znovu zlobili, když sudí Drees nepotrestal penaltou zákrok Bradleyho na Barnettu, brzy je ovšem zlost přešla.

Přesně po hodině hry totiž dopravil Vidal balon k Derdiyokovi, který ho z voleje poslal za Baillyho záda a vyrovnal na 2:2. Tímto se karta znovu otočila a bylo jen otázkou času, kdy Bayer svůj velký tlak zúročí třetím gólem. Derdiyok nejprve ztroskotal na Baillym, Friedrich mířil zase vedle, v 69. minutě ale Kießling skvěle nabil Kroosovi a ten se trefil k přední tyči - 3:2. V závěru si střídáními posílená ofenziva Borussie již žádné šance nevypracovala a i vzhledem k několika nedotaženým domácím brejkům tak zůstalo u těsné výhry Leverkusenu.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele