16. kolo
13.12.2009 15:30 CET
1 : 1
(0:1)

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - VfB Stuttgart 1:1

Stuttgart veze v rámci své ligové premiéry pod trenérem Grossem cenný bod z Mainzu. O vítěztsví přišel až gólem z pokutového kopu v 90. minutě, přesto se díky lepšímu skóre dostal z pásma sestupu na 15. příčku.

Domácí byli po většinu hrací doby lepším týmem na hřišti, pohříchu o to horší však byla jejich koncovka a vyrovnat se jim povedlo až díky Polanského proměněné penaltě.

Mainz vlétl do utkání svou typickou aktivní hrou a po 100 sekundách hry střílel ze sedmi metrů nad Ivanschitz. Domácí dále tlačili a především díky agilní středové fázi neustále zlobili hostující defenzivu. Ta ale byla pozorná a kromě úvodní šance Ivanschitze domácí do ničeho nebezpečného v blízkosti Lehamnnovy svatyně nepustila. Ke škodě domácích byli hosté efektivní i směrem dopředu a z střely na bránu vstřelili gól - v 11. minutě z levé strany centroval do šestnáctky Boka, Pogrebnyak se ukázal jako nejrychlejí a nejdůraznější z krátké vzdálenosti rozvnil síť - 0:1.

Hra se v dalí fázi vyrovnala, ve středu hřiště rozhodovala především bojovnost a ani jeden z týmu neměl míč na kopačkách tak dlouho, aby s ním něco mohl vymyslet. V tomto duchu se odvíjela celý první poločas, oba brankáři si do jeho konce připsali jen po jednom zákroku, Müller musel vytahovat nebezpečně vyhlížející střelu Maricy, Lehmann se na druhé straně postaral o Hooglandovu střelu z úhlu.

Po přestávce hosté zpasivněli a přenechali iniciativu domácím, kteří toho ochotně využili a neúnavně se valili na obrannou řadu VfB. Krátce po začátku druhé půle hlavičkoval z třinácti metrů nad Schürrle, po něm to z dálky zkoušel Noveski s Karhanem, ani jeden však na Lehmanna nevyzrál.

Čím déle se hra odvíjela, tím menší bylo nadšení domácího FSV. S postupem času domácí ztráceli na obětavosti a vůli chytře bránící Stuttgart pokořit. Až v konečné fázi zápasu se začali dít kolem Lehmanna zajímavé věci, nejprve to dvakrát zkoušel Bancé, burkinský útočník uspěl ale až na potřetí, kdy ho v běhu za nohu stáhl Lehmann a pískala se penalta spolu s červenou kartou pro hostujícího brankáře. Následné protesty hráčů Stuttgartu nikam nevedly, k pokutovému kopu se postavil Polanski a nově nastoupivšího Ulreicha bezpečně překonal, čímž domácím vystřelil bod z nepříliš záživného utkání se Stuttgartem.

Autor: Jiří Krejčí / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Stutgart vyhraje

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele