5. kolo
12.09.2009 15:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

1. FSV Mainz 05 - Hertha BSC 2:1

Nad Herthou se stahují mračna. Celek, jenž loni bojoval o titul, počtvrté v řadě prohrál, když tentokrát neudržel vedení v Mainzu a ten tak nakonec bere tři body za výhru 2:1. Zlomový moment zápasu přišel deset minut před koncem, kdy domácím spadlo do klína vyrovnání díky nafilmované penaltě.

Utkání začalo v dobrém tempu, šancí ale bylo v úvodu utkání a vlastně i v celé první půli poskromnu. Ta první přišla v 16. minutě v podání hostí, když Piszczek po souhře s Ebertem svižně vystřelil a Wetklo musel předvést dobrý zákrok. Pět minut nato se ozvali také domácí. Baljak nacentroval na Bancého, jeho hlavička ale postrádala důraz a Drobný jí v klidu lapil. Poté znovu vypálil Piszczek, tentokrát příliš vysoko. Do přestávky si ještě mířil taktéž nad Ivanschitz, a tak se do kabin šlo za bezbrankového stavu.

Ten ale po změně stran vydržel sotva pět minut. Wichniarkův centr minuli hned dva domácí obránci, za nimiž číhal Nicu a pozemi poslal míč do sítě - 0:1. Vzápětí mohl vyrovnat nebezpečný Bancé, jeho lob ale Drobný dokázal vyškrábnout. Dalších mnoho minut domácí nic nepředvedli, stejně si však vedli i Berlíňané. Až v 73. minutě se znovu prodral do šance Bancé, Drobný ale jeho střelu vykopl.

O čtyři minuty později promarnil vynikající pozici střídající Grimaldi, stejný hráč ale v 80. minutě nafilmoval pád v pokutovém území a sudí Meyer mu to sežral i s navijákem. Následnou penaltu proměnil přesnou střelou Ivanschitz - 1:1. Za další čtyři minut to byl znovu Grimaldi, kdo ohrozil Drobného, tentokrát ale pálil těsně nad. V 85. minutě se už ale aktivnější tým Mainzu dočkal vítězné branky, když si Bancé v brejku pohrál s von Bergenem a kolem bezmocného Drobného vstřelil pro domácí zlatý gól na konečných 2:1.

Autor: Petr Vaněček / ticker.bundesliga.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele