11. kolo
31.10.2009 15:30 CET
2 : 2
(2:0)

Reportáž

1. FC Norimberk - Werder Brémy 2:2

Norimberku znovu vyšel na domácí půdě vstup do utkání na jedničku a nad favorizovaným Werderem vedl o dvě branky, ve formě hrající hosté se ale výrazně zlepšili po přestávce a nakonec si zásluhou dvou branek Hunta odvážejí z Franků alespoň bod za remízu 2:2.

Pokud se některý fanoušek mířící na EasyCredit-Stadion jen o chvilku opozdil, mohl litovat. Už ve třetí minutě se totiž domácí ujali vedení, když se hostující Mertesacker s Wiesem nepohodli při dlouhém míči, kterého se tak ujal Eigler a s vděkem zakončil do prázdné branky - 1:0. Tím se však FCN neuspokojilo, právě naopak. Ve 12. minutě se po zaváhání Fritze dostal do jasné pozice Bunjaku, ztroskotal ale na Wiesem, za další dvě minuty už domácí útočník míč do branky dostal, ovšem s pomocí ruky a to sudí Winkmann moc dobře viděl.

Werder se vůbec nedostával do hry a naopak v defenzivě měl letos dosud nevídané problémy. Mintála poprvé vychytal Wiese a napodruhé slovenský exreprezentant střílel mimo, Kluge zase trefil tyč. Druhá branka ovšem byla jen otázkou času a ten nastal ve 33. minutě, kdy si na Frantzův roh naskočil Bunjaku a hlavičkou zvýšil na 2:0. O minutu později se poprvé připomněla ofenziva Brém, Rosenberg ale trefil jen boční síť.

Po přestávce předvedl Norimberk podobně aktivní start - Mintál pálil nad, proti střele Eiglera z úhlu se musel činit Wiese, který pak vychytal znovu Mintála. Na druhé straně málem padla kontaktní branka, po Fringsově standardce ale hlavičkoval Naldo jen do tyče. Hosté se pomalu zvedali a po hodině hry měl na kopačce gól naděje Özil, jenže na brankové čáře zachránil z domácího pohledu Judt. Werder se tak dočkal až v 72. minutě, kdy se po centru Boenische prosadil hlavou Hunt - 2:1.

O pět minut později mohl stejný hráč vyrovnat, jenže z dobré pozice nastřelil jen spoluhráče Özila, aktivní brazilský stoper Naldo pak přímým kopem jen vystrašil Schäfera. Domácí brankář zachránil svůj tým v 87. minutě, kdy zarmoutil zblízka hlavičkujícího Borowského, nakonec se ale ve druhé minutě nastavení dostal míč až k Huntovi, který si balon zpracoval hrudí a nechytatelnou ranou rozhodl na remíze 2:2. Ta posunula Werder alespoň na tři hodiny do čela bundesligy, na kterém ho vystřídá jeden z dvojice Schalke - Leverkusen.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele