2. kolo
15.08.2009 18:30 CET
1 : 3
(0:0)

Reportáž

1. FC Köln - VfL Wolfsburg 1:3

Kolín nad Rýnem nedokázal zužitkovat převahu na hřišti, která byla znát především v prvním poločase, a po dvou kolech tak zůstává jako jediný bez bodu. Wolfsburg dokázal otočit skóre a udržet si tak první příčku.

Domácí vycházeli ze zabezpečené obrany a snažili se o rychlé přechody do útoku. V desáté minutě tak vybídl k první šanci svým centrem Brečko Ehreta, ten ale hlavičkou z malého vápna rozvlnil síť ze špatné strany. Díky důslednému bránění byl ze hřiště naprosto vymazán loňský nejlepší střelec Grafite a o moc lépe na tom nebyl ani Džeko, který se dostal jen k pár nezdařilým pokusům.

Další šanci zahodil Mohamad, který z hloubi vápna nedokázal usměrnit míč mezi tři tyče. V poslední desetiminutovce se už rozehráli také hostující favorité. Ve 38. minutě pálil z velké dálky Misimovič, proti jehož střele musel zasahovat Modragon. Dobře si domácí brankář vedl i proti střele Grafiteho, který neuspěl z prakticky stejné pozice jako Mohamad. Tři minuty před koncem ještě hlavičkoval nad Gentner, do šaten se tak šlo za bezbrankového stavu.

Do druhého poločasu vstoupili skvěle domácí. Po čtyřech minutách napřáhl z vápna Ehret, jehož střelu vyrazil brankář Benaglio pouze před sebe, na malé vápno si seběhl sám Francouz a dorážkou své střely otevřel skóre. Branka okamžitě nadzvedla hosty a hned po pěti minutách mohl vyrovnat Grafite, ale z blízkosti malého vápna branku přestřelil.

Vlci dostávali domácí pod větší a větší tlak, přesto mohl vedení pojistit Podolski. Ten svůj návrat na kolínský stadion gólem nekorunoval a z deseti metrů nedokázal z levé strany zamířit přesně. Bylo jen otázkou času, kdy se hostům podaří vyrovnat. Stalo se tak sedmnáct minut před koncem, když Riether našel na zadní tyči Džeka, který již lehce střelou ze dvou kroků vyrovnal.

Pohroma pro Kolín přišla hned v další minutě. Womé sice uhlídal Schäfera, pouze však díky vlastní teči, po které míč doputoval do jeho vlastní sítě. To domácím zlomilo vaz a jejich zoufalá snaha o vyrovnání přinesla akorát pojišťující gól hostů. Grafite ještě v obrovské šanci ze sedmi metrů nedokázal brankáře překonat, tři minuty před koncem se ale již prosadila nová akvizice - Obafemi Martins. Ten se prosadil právě po příhře brazilského kanonýra střelou z pravého rohu malého vápna. Poslední minuty se již dohrávaly pouze z povinnosti, pro skleslé domácí byl vysvobozením finální hvizd.

Autor: Josef Gvoždiak / kicker.de, soccernet.com

Komentáře (7)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
smazaný uživatel

0-2

Reagovat
smazaný uživatel

2-1

Reagovat
Tomtaf

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

0:3 a Džeko dá hatrick

Reagovat
magnat7

takze pekarik zasa nehral

Reagovat
smazaný uživatel

simunek taky ne

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele