29. kolo
03.04.2010 18:30 CET
0 : 3
(0:2)

Reportáž

1. FC Köln - Hertha BSC 0:3

Hertha opět oživila naději na záchranu, když na hřišti 1. FC Köln zvítězila suveréně 3:0. O všem rozhodla první půle, která byla herně i na šance vyrovnaná, ale berlínský tým si v ní vypracoval dvojnásobný náskok a po obrátce ho už jen profesorsky držel.

Hned po minutě hry notně zahrál fanouškům Herthy na nervy Drobný, který odkopem trefil Novakoviće, ten ale hrubku českého brankáře využít nedokázal. Pak už hráli především hosté, kteří dobře kombinovali a drželi míč na svých kopačkách, na protiútoky vsázející Kozlové ale byli o něco nebezpečnější. Jednou dokonce šli tři na jednoho bránícího, jenže Novaković s míčem nenaložil dobře a nakonec Manichovu střelu zblokoval Friedrich.

Hertha měla první pořádnou šanci až ve 25. minutě a hned z ní udeřila. Ramosovu střelu zblokoval Mohamad jen k Raffaelovi, který se prodral ke střele a uklidil míč k pravé tyčce - 0:1. Berlínská radost málem trvala jen dvě minuty, pak totiž domácí zahrávali rohový kop, ten prodloužil Freis na Novakoviće, který zblízka nastřelil jen břevno.

Chleba se lámal v závěru poločasu. Nejprve sudí Gagelmann nabídl Kozlům možnost přímého kopu, ke kterému se postavil Tošić a jeho parádní střela by bývala skončila šibenicí, to by ale nesměl předvést ještě lepší zákrok Drobný. V první minutě nastavení se pak dostával do šance Gekas, toho sice dokázal vytlačit Mondragón až na kraj šestnáctky, ale akce pokračovala. Cícero vrátil míč do malého vápna, kde ho proti třem protihráčům vyšťoural Raffael a s přispěním štěstíčka zvýšil na poločasových 0:2.

Po obrátce se obraz hry dosti změnil, nyní už to byl berlínský celek, kdo hrál zezadu a spoléhal se na brejky. Jeden se Hertě povedl v 53. minutě, kdy Raffael předložil míč Gekasovi, jeho střelu do protipohybu ale Mondragón zlikvidoval. Po hodině hry se naskytla ojedinělá šance Kölnu, když si na Tošićův roh naskočil McKenna, svoji hlavičku ale poslal nad branku a dá se řící, že to bylo od domácích vše.

Definitivu přinesla situace z 73. minuty, kdy domácí obraně utekl Ramos, Mohamad ho rukama mírně přistrčil a i přidržel, kolumbijský útočník zavrávoral, spadl a libanonský stoper musel předčasně do sprch. Dvě minuty nato došlo k rozehrání přímého kopu, který Cícero pozemi napálil do sítě a tím stanovil na konečných 0:3. Domácí zmar dovršil tři minuty před koncem Tošić, který si ukázkově ustlal na zeleném pažitu, dostal druhou žlutou 1. FC muselo dohrávat o devíti lidech. Hertha tak již s "ubráněním" výsledku neměla sebemenší problém.

Autor: Petr Vaněček

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

0:0

Reagovat
Lahvac-CZ

Výborně Hertha!

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele