25. kolo
06.03.2010 15:30 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

1. FC Köln - Bayern Mnichov 1:1

Po remíze v Leverkusenu si Köln připsal další ohromně cenný bod, když doma s Bayernem vybojoval výsledek 1:1. Nutno podotknout, že i když Kozlové místy hosty nebezpečně zlobili, je to remíza veskrze šťastná. Mnichov tak má sice na čele tříbodový náskok, ale Leverkusen ho může zítra sesadit vítězstvím v libovolném poměru na hřišti Norimberku.

Bavoři se v základní sestavě pro dnešní duel zdaleka nepředvedli v plné síle, na hřišti při úvodním hvizdu nestál nachlazený Robben ani v reprezentačním utkání pošramocený Ribéry. Kraje zálohy místo toho obsadili Altintop s Müllerem, jehož na hrotu nahradil Olić.

Bayern se ihned po zahájení utkání chopil iniciativy, obranný blok domácích byl ale podle očekávání pevný a Köln byl navíc nebezpečný i směrem dopředu - v 7. minutě trefil Podolski povedenou ranou z 20 metrů břevno. Hosté sice kontrolovali hru prostřednictvím držení míče, domácí však mnohem více bojovali a brzy se naučili využívat okének v hostující obraně k nebezpečným protiútokům.

Ve 14. minutě ukřivdil sudí Rafati domácím, když přehlédl Contentovu ruku po Freisově volném kopu. Sedm minut na to předvedl Mondragón fenomenální zákrok proti Van Buytenově střele z přímého kopu. Domácí postupně začali myslet více na útok a v 32. minutě to přineslo ovoce - k přímému kopu z 25 metrů se postavil Podolski a napálil balon do sítě - 1:0. I po vstřelén gólu se hra domácích stále zlepšovala směrem dopředu a hosté jako kdyby si bez svých tradičních opor nevěděli rady. Chyběla hlavně Robbenova přímočarost a schopnost vyvést balon.

Druhý poločas sice začal Bayern ve stejném složení, již v 56. minutě ale na hřiště nastoupili Ribéry s Klosem, jenž nahradili Oliće a Altintopa. Netrvalo to ani tři minuty a bylo vyrovnáno - Klose rozehrál balon na Müllera, ten skvělou přihrávkou vybídl Schweinsteigera, který si tváří v tvář Mondragónovi věděl rady - 1:1.

Gól se stal hostům velkou vzpruhou a ihned si vytvořili tlak. Bavoři hrozili především ze standardních situací, nejdříve to byl Van Buyten a v 64. minutě i Schweinsteiger, který hlavičkoval Badstuberův roh do břevna. Nevzdávali se ani domácí, jejich šance se v přívalu mnichovských však ztrácely. V 69. minutě se proti Manicheho střele vytáhl Butt.

Tlak Bayernu v závěrečných minutách gradoval, defenziva domácích vsak byla pevná a převaha hostí tak přinesla pouze tyčku, kterou nastřelil v 85. minutě Ribéry. Bayern tak utkání v Kölnu nezvládl a čeká na odpověď Leverkusenu.

Autor: Jiří Krejčí / bundesliga.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Potvrdíme pozici lídra 0:2 DER BAYERN

Reagovat
smazaný uživatel

Skoda te tycky Riberyho

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele