15. kolo
29.11.2008 15:30 CET
5 : 0
(3:0)

Reportáž

Werder Brémy - Eintracht Frankfurt 5:0

Frankfurt dostal v Brémách krutý debakl a pokračuje tak v výkonech nahoru a dolů, a to v minulém kole porazil Hannover dokonce 4:0. Kolo předtím, ale prohrál v Dortmundu ve stejném poměru a tak se i v dnešním utkání přidržel své minisérie debakl-debakl. I Werder se vyznačuje podobnou formou a dnes ji jen potvrdil. Podle zavedeného trendu už měl načase zvítězit.

Utkání se vydařilo zejména peruánci Claudiu Pizzarovi, který je v Brémách na hostování z londýnské Chelsea, dokázal totiž vstřelit hattrick. První zásah zaznamenal už v 6. minutě, Hugo Almeida potáhl míč do pokutového území a milimetrovým pasem našel právě Pizzara, který zkušeně zakončil. Brémy ale vstřelený gól rozhodně neuspokojil a dál útočily. V 11. minutě už to bylo o 2 góly. Almeida přihrál Fringsovi, ten výbornou přihrávkou přesně do kroku vybídl ke skórování znovu Pizzara a ten dělovkou pod břevno nedal Pröllovi šanci.

Frankfurt se ale nevzdával a dokázal zahrozit. Zmatků v defenzívě Brém málem využil Steinhöfer ve 14. a 15. minutě nebo Fenin, který byl ale ve velmi nevýhodném úhlu. To mohl potrestat ve 20. minutě znovu Claudio Pizzaro, po kombinaci zelenobílých ale mířil těsně vedle. Brémy hrály pořád stejně aktivně a neustále ohrožovaly domácí bránu. Ve 30. minutě to zkoušel z hranice šestnátctky Diego, jeho střela ale neměla potřebnou razanci a tak si s ní brankář hostů poradil.

Ve 36. minutě mohl Pizzaro zkompletovat svůj hattrick, to by ale musel mířit přesněji. Ve 44. minutě dostaly Brémy ideální příležitost k navýšení svého vedení - zahrávaly penaltu! Bellaid úplně zbytečně loktem popostrčil dobíhajícího Arona Hunta a rozhodčí neomylně ukázal na značku pokutového koupu. Ten s jistotou proměnil Diego a hosté tak odcházeli do kabin se svěšenými hlavamy za stavu 3:0.

Frankfurt vstoupil do druhého poločasu velmi odevzdaně a bylo vidět, že Hesenským šlo hlavně o to, aby se výsledek už příliš nezhoršil. Jejich pasivní hra však nemohla být s chutí hrajícím Brémám nikterak velkou překážkou, a tak už v 62. minutě přišla další - už čtvrtá - změna skóre. Pizzaro se vřítil do pokutového území, elegantně si narazil s Almeidou a bez problémů zakončil.

Brémy hrály s obrovskou chutí, jakoby žádné trapné výsledky z minulých týdnů neexistovaly a záhy přidaly i 5. gól. Aron Hunt si tak trochu omylem při zpracování obhodil obránce, postupoval k bráně hostí, udělal si prostor ke střele a skákavou střelou překonal hostujícího gólmana. V 88. minutě trefil ještě střídající Rosenberg břevno, ale tím utkání skončilo a Brémy se posunuly v tabulce kupředu na 7. pozici, Frankfurt zůstává 12.

Autor: Jiří Krejčí / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

02 s velkou haluzi

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele