13. kolo
16.11.2008 17:00 CET
3 : 1
(1:0)

Reportáž

Werder Brémy - 1. FC Köln 3:1

V nedělní dohrávce 13.kola Brémy doma porazily Kolín 3:1 a vyhouply se tak na sedmé místo v tabulce. To poražený Kolín klesl o jednu příčku na desátou pozici, když byl předskočen právě Werderem.

První poločas nebyl pro nezaujatého diváka příliš zajímavou podívanou. Za celou první půli obě mužstva vystřelila dvakrát na bránu a byly z toho hned dva góly. Ke smůle Kolína do jejich sítě.

Poprvé Werder udeřil ve 14.minutě, když Pizarro krásnou kolmicí z hloubi pole vyslal na zteč kapitána mužstva Baumanna. Ten se pokusil o kličku do strany, ale Mondragon mu skočil pod nohy a píšťalka hlavního sudího hned hlásila pokutový kop. Ten s přehledem sobě vlastním uklidil Diego do pravé šibenice, přesně na opačnou stranu než kam šel nešťastník Mondragon.

Podruhé Brémy udeřily až v nastavení první půle, když po rohovém kopu Fringse si nejvýšše vyskočil stoper Naldo a přesnou hlavičkou umístil míč do brány hostí.

Do druhé půle vstoupily oba týmy o poznání aktivněji. Werder zahrozil již minutu po půli, když opět po rohovém kopu Diego vracel odražený míč zpátky do ohně, Pizarro sklepl Naldovi a ten trefil skulinku pod Mondragonovým tělem. Proti byl ale praporek asistenta rozhodčího.

A tak platilo staré známe "nedáš - dostaneš". Vučičevič kolmou přihrávkou vysunul Novakoviče, ten se zasekávačkou zbavil Mertesackera a bezpečně uklidil míč ke vzdálenější tyči. Tento kontaktni gól hosty nabudil a za čtyři minuty zahrozili znova. Brečko dal míč Petitovi do pohybu, ten se krasně vyhnul Naldovi a z úhlu postupoval sám na Wieseho. A protože se nikdo jiný v dresu Kolína k brance Brém neblížil, zkusil vystřelit, leč jen do Wieseho hrudi. Odražený míč odvrátila obrana domácích do bezpečí.

V 55. minutě ale bylo definitivně rozhodnuto. Po autovém vhazování se odrazil míč od stopera Kolína Geromela a to přímo na kopačku Huga Almeidy. Ten se nerozkapoval, napálil míč vší silou a byl z toho přenádherný gól. Nejenže vymetl pavučinku v levé šibenici Mondragonovi brány, ale jestli tam byl i nějaký pavouček, tak ho poslal na pravdu Boží.

Od tohoto gólu Brémy zcela ovládly hru. Minutu po něm to mohlo být 4:1, když znovu Almeida šikovně šajtlí přihrával míč před bránu Pizarrovi, ale ten lehkým dotykem poslal míč jen centimetry vedle pravé tyčky.

V 70. minutě se penalty dožadovali i hosté. Po akci Radua s Novakovičem právě prvně jmenovaný upadl v pokutovém území domácích po lehkém kontaktu s vracejícím se hráčem Brém, ale rozhodčí mu srozumitelným gestem naznačil, aby se rychle zvedl ze země.

Posledni velká šance utkání přišla v 83. minutě a měli v ní prsty dva náhradníci. Duško Tosič centroval a Markus Rosenberg hlavičkoval do břevna. To bylo tedy vše a Werder tak zaslouženě vyhrál 3:1, byť mohl být gólový rozdíl i vyšší.

Autor: Jaromír Eybl

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Werder v tejto sezone hra nevyspitatelne,ale v tyzdni nemal ziadny zapas,a hadam sa muzstvo dalo do kopy...tip 1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele