19. kolo
07.02.2009 15:30 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

VfL Wolfsburg - VfL Bochum 2:0

Exteplický Džeko dvěma góly sestřlil Bochum, Vlci tak potvrdili svou domácí bilanci. Tu ostatně potvrdili i hosté z Vestfálska, kterým se na venkovním hřišti v této sezóně jště zvítězit nepodařilo.

Domácí dnes potřebovali bezpodmínečně vyhrát, aby se jejich ztráta na čelo po neúspěšném vstupu do jarní části sezóny v Kolíně, kde Vlci pouze remozovali 1:1, ještě neprohloubila. První ale zahrozila Bochum, před Epallém musel zachraňovat Šimůnek. O tři minuty později zahrozil střelou bek hostů Fuchs, Benaglio však stál tam, kde stát měl. Hostující VfL se poté uchýlilo do obrany, a hráči domácích tak museli pečlivě hledat cestičky k bráně, kterou hájil portugalec Fernandes. I přes to dokázal v 10. minutě nebezpečně vystřelit Šesták, o čtyři minuty později střílel pro změnu domáci Džeko, ani ten však neuspěl.

Ve 21. minutě už ale domácí cestu našli, konkrétně Bosňan Misimović, který krásně prostrčil svému krajanovi Džekovi a ten zakončil mezi nohy padajícího Fernandese. Domácí poté začali kontrolovat hru, do ničeho se bezhlavě nepouštěli a drželi snaživé hosty zkrátka. Ve 25. minutě jen o centimetry minul Šimůnek, ve 40. minutě se poprvé po půlhodině do šance dostali hosté, z penaltového puntíku nebezpečně pálil Klimowicz.

Domácí do druhého poločasu vstoupili poněkud laxně, z toho plynuly šance hostí. V 51. minutě střílel špatně pokrytý Dabrowski. O čtyři minuty později to na Benaglia zkoušel z volného kopu Azaouagh. V 65. minutě znovu zahrozil Džeko, gól se mu však vsítit nepodařilo. To už se do tlaku začínali dostávat hosté, z 20 metrů nebezpečně střílel Epallé, v 72. minutě hlavičkoval Klimowicz do břevna. V 81. minutě měl skvělou příležitost Misimović, sice neproměnil, ale přesto jako kdyby vlil domácím novou krev do žil. Vlci se dostali zpět do hry, a to potvrdil druhý gól Edina Džeka z 85. minuty.

Autor: Jiří Krejčí

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele