30. kolo
02.05.2009 15:30 CET
4 : 0
(0:0)

Reportáž

VfL Wolfsburg - TSG Hoffenheim 4:0

Vlci s přehledem udrželi vedení v Bundeslize a stále tak kráčí směle za svým snem, titul je blíže a blíže. Tentokrát to odnesl Hoffenheim, který je vůbec nejhorším mančaftem jara a sen o pohárové Evropě v premiérovém ročníku je už pouhou utopií. Hrdinou zápasu se stal Edin Džeko, který dokázal vsítit hattrick.

Domácí se přitom povětšinu zápasu trápili a nemohli vsítit branku, spasení přišlo až v 66. minutě a od této chvíle se rozjel velký koncert. Wolfsburg se chvilku oklepával z minulé prohry na půdě Chotěbuzi a teď to vypadá, že se opět vrátil do starých dobrých kolejí. Hoffenheim na rozdíl od minulého duelu s Herthou se zvolil tradiční ofenzivní pojetí 4-3-3. I tentokrát však útočná fáze naprosto selhala a zadní vrátka byla otevřená dokořán až moc často.

V samém úvodu byl Hoffenheim o něco aktivnější, po první desetiminutovce však útočil už skoro jen Wolfsburg. V první akci se ocitl zabiják Grafite, který ale po centru Šimůnka a prodloužení Misimoviče minul pravý horní roh o parník. Následně neumístil mezi tři tyče Džeko, o něco později byl neúspěšný Grafite. Z euforie vytrhl domácí fanoušky v polovině poločasu pouze Ba, jenž na druhé straně hlavičkoval velmi nebezpečně nad.

V dalším průběhu se šance nerodily a opět to vřelo až v závěru. Dvakrát musel zasahovat hostující gólman Hildebrand při pokusech Gentnera a Schäfera. Na druhé straně měl velké štěstí Benaglio, za ránou Ba metr mimo se jen ohlédl. Pak ještě třikrát pálil Misimovič, jednou ale Hildebrand v pohodě ukryl míč v náručí, další možnosti byly nepřesné.

Po pauze šla kvalita zápasu šla a nervózní domácí vystrašil po deseti minutách hry Sanogo, Benaglio byl ale jistý. O deset minut později se Vlci konečně dočkali. Po nádherném třicetimetrovém pasu elegantně zpracoval Džeko a hezkou střelou podél Hildebrandova těla otevřel skóre. Za skoro dalších deset minut po přihrávce Grafiteho navýšil asi ze čtyř metrů ještě pohodlněji na 2:0 a o chvilku později dovršil hattrick po centru Grafiteho celkem nepovedenou střelou na vzdálenější tyč.

V samém závěru ještě Beck srazil ve vápně Schäfera a rozhodčí nekompromisně ukázal na značku pokutového kopu. Beck navíc dostal druhou žlutou a musel předčasně do sprch. Tradiční exekutor Grafite proto vsítil svou sedmou trefu z penalty do protipohybu absolutně s přehledem. V příštím kole jede Wolfsburg ve šlágru do Stuttgartu, Hoffenheim přivítá Kolín.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Vlci do toho.Hlavně ne jako proti Cottbusu. 3:1. Džeko 2 goly

Reagovat
Tomtaf

3:2

Reagovat
smazaný uživatel

Džekooo

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele