23. kolo
07.03.2009 15:30 CET
1 : 0
(1:0)

Reportáž

VfL Wolfsburg - Karlsruher SC 1:0

Vlci si připsali již svou desátou výhru z jedenácti zápasů ve Volkswagen Aréně, kde zůstávají zatím neporaženi a kde jsou suverénně nejlepším celkem v domácím prostředí z celé Bundesligy. Vítězství 1:0 zařídil svou sedmou trefou sezóny exteplický Edin Džeko. Karlsruhe nehrálo špatný fotbal, ale bez branky se vyhrávat prostě nedá.

Oba týmy na to vlétly hned od začátku. Už v první minutě se ocitl v úvodní šanci utkání domácí Džeko, jenže přihrávku od Slováka Pekaríka nevyužil dobře a pálil mimo. Na druhé straně Karlsruhe hrozilo díky nebezpečným kolmým pasům, ve třetí minutě měl po jednom z nich dobrou pozici na pravé straně Da Silva a rovněž i Freis o čtyři minuty později, ovšem gólman Benaglio oba včas zastavil.

Poté se však hezký fotbal vytratil do ztracena, Wolfsburg jen těžko KSC ohrožoval. To bohužel postihla ve 26. minutě velká nepříjemnost. Domácí Grafite vyslal do pokutového území Hasebeho, Japonec se řítil na gólmana Millera, s nímž se nakonec tvrdě srazil. Hostující brankář musel kvůli zranění ze hřiště, mezi třemi tyčemi ho nahradil Kornetzky.

Hned na to však musel šestadvacetiletý Francouz lovit míč z branky. Vlci převedli pěknou kombinaci, na jejímž konci byl Bosňan Džeko. Před Kornetzkym si počínal suverénně a zakončil přesně k jeho pravé tyči. Do konce poločasu to mohlo být o dvě branky, špatnou rozehrávku Langkampa ale Grafite nepotrestal.

Stejně jako na začátku první půle, i v té druhé začalo Karlsruhe velmi dobře, rychlou hrou soupeře přehrávalo. Mutzel v 51. minutě ve vápně úplně sám míč netrefil podle svých představ, přesto po Hasebeho teči střela mířila do branky, jenže na brankové čáře zasáhl skvěle český bek Šimůnek. Timm ihned na to se svým pokusem váhal, takže ani on nevyrovnal.

Magathovi hoši hráli překvapivě hodně pasivně. Až na da Silvovu šanci po rohovém kopu ze 69. minuty si nevytvořili prakticky nic. Magath navíc svým střídáním Madlunga za ofenzivního Grafiteho naznačil, že do konce poločasu chce výsledek ubránit. Z protiútoků dokázali zahrozit v poslední desetiminutovce ještě Misimiovič i Džeko, a když Šimůnek v 84. minutě roznožkou zamezil v dobré přihrávce, mohl se Wolfsburg radovat ze tří bodů.

Autor: Patrik Sandev / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Dobře, že hrál Šimůnek a nedostali gól.Vlkům přeju poháry.Sympatický tým

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele