21. kolo
21.02.2009 15:30 CET
2 : 1
(0:0)

Reportáž

VfL Wolfsburg - Hertha BSC 2:1

I přesto, že na sebe narazil nejlepší domácí celek Wolfsburg a bundesligový lídr Hertha, hrálo se průměrné utkání a to především v první půli. Po změně stran poslal hosty do vedení Cícero, jenže tentokrát se štěstí od berlíňanů odklonilo, a domácí Džeko dvěma góly zařídil výhru 2:1.

V úvodu měla více ze hry Hertha, která na Vlky vyrukovala s dobře organizovanou a kompaktní defenzivou. Oddělení ofenzivy hostí toho ale moc nepředvedlo, což se ale dá také říci na druhé straně o VfL. V 17. minutě zkusil zaujmout standardkou Ebert, na straně domácích nasadil k sólu Schäfer, jeho dalekonosná rána se ale taktéž neujala. Ve 30. minutě z ničeho nic dostal Cícero míč hlavou do sítě, sudí Kircher ale branku kvůli údajnému faulu Rodneie na Madlunga neuznal. Největší šanci první půle měl ve 43. minutě opět Schäfer, ale jeho střela šla vedle.

Po přestávce ovšem přišli hosté s ofenzivní vlnou. Po Raffaelově příhře minul Dárdai, poté se prosazoval sám Raffael, v poslední chvíli ho ovšem zablokoval Barzagli. V 61. minutě vypálil Ebert, jeho střelu ale dokázal domácí brankář Lenz konečky prstů vyrazit. Jenže... Hned další minutu si Lenz vybral slabší chvilku, když špatně rozehrál, míče se zmocnil Ebert, který nacentroval z pravé strany na zadní tyč, kde se hlavičkou prosadil Cícero - 0:1.

Domácí kouč Magath oživil hru střídáními a v 71. minutě jeho svěřenci srovnali. Z pravé strany nacentroval do pokutového území Gentner, Stein neuhlídal v souboji o hlavu většího Džeka a ten zblízka hlavou překnal bezmocného Drobného - 1:1. Pak se začaly dít věci. Nejprve velkou šanci propásl Rodnei, na druhé straně těsně minul Okubo, za hosty pak nastřelil Raffael v 83. minutě tyč. Minutu nato ale padla branka na opačném konci hřiště, když Schäfer poslal centr na zadní tyč, kde se zezadu pověsil Džeko na Šimuniće a hlavou rozhodl - 2:1. Hráči Herthy nemohli uvěřit, že Kircher gól uznal, leč stalo se. Wolfsburg zůstává šestý, díky třem bodům se ovšem dotáhl na čelo, Herthu přeskočil o skóre Hoffenheim.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Hertha by mohla vyhrát... 1:2

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele