18. kolo
01.02.2009 17:00 CET
2 : 0
(1:0)

Reportáž

VfL Bochum - Karlsruher SC 2:0

Ryzí boj o záchranu zvládla o mnoho lépe Bochum, která si připsala teprve druhé vítězství v sezóně a první od poloviny září. Karlsruhe sice mělo více šancí, díky brankám Fuchse a Klimowicze ale zůstaly po výsledku 2:0 všechny body v Porúří.

Utkání začalo mohutným skandováním domácích fans, kteří si žádali hlavu trenéra Kollera. VfL i v takové atmosféře začalo lépe, v prvních dvaceti minutách mělo více ze hry, vyhrávalo většinu osobních soubojů a také mělo první příležitost, novic Klimowicz však hlavou mířil vedle. Pak se ozvali také hosté a hned se dostali do vyložené šance. Navrátilec z Dortmundu Federico oslovil kolmicí Freise, jenže ten si tváří v tvář neporadil s Fernandesem.

Posléze ovšem převzal hlavní roli na hřišti domácí obránce Fuchs se svými přímými kopy. První z nich poslal pozemi k pravé tyči, kde byl však Miller včas, ve 26. minutě ale již z téměř identické situace padl úvodní gól. Fuchs si pro změnu vybral ránu k levé tyči a tentokrát byl na prudkou střelu krátký i Miller - 1:0. KSC se posléze pokoušelo vyrovnat, Götlitzův centr prošel až ke zcela volnému Freisovi, leč ten poslal svůj volej mimo tři tyče. Do půle to ještě zkusili hostující Timm a na opačné straně Azaouagh, oba ale mířili také nepřesně.

I po změně stran tlak ze strany Karlsruhe pokračoval, hosté se však do soupeřovy šestnáctky dostávali jen sporadicky. Naopak nebezpečí stále šlo z rychlých protiútoků domácích, Šesták nejprve vystřelil jen do náruče Millera, ale v 65. minutě se již velkou měrou podílel na gólové pojistce. Rychlý kontr rozjel Auaouagh přihrávkou právě na slovenského rychlíka, který vyslal do samostatného úniku Klimowicze a ten po úspěšné kličce Millerovi bez potíží zvýšil na 2:0.

Hosté se i poté stále snažili, nebylo jim to ovšem nic platné. Jedinou hrozbou pro domácí tak byl tečovaný centr Timma, který sice po změně směru mířil do branky, ale Fernandes ho dokázal ještě vyrazit mimo. Bochumští se tak můžou radovat z výhry, díky níž se posunuli právě před svého dnešního soupeře na 15., tedy první nesestupovou příčku.

Autor: Petr Vaněček / t-online.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Oba týmy hrály na jaře tužku.

Tip: 0

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele