15. kolo
30.11.2008 17:00 CET
1 : 1
(1:0)

Reportáž

VfL Bochum - Hamburger SV 1:1

Hamburk v boji o titul ztratil další velmi cenné bodíky, když na půdě zachraňující se Bochumi pouze remizoval a v tabulce zůstal pátý, čelo se mu však nenávratně vzdaluje. VfL získalo velmi cenný bod, v tabulce je ovšem stále na sestupovém šestnáctém místě.

První vážnější akci rozjeli hosté, střelu Guerrera ovšem včas pokryl Fernandes, o minutu později minul ze 13 metrů jen o centimetry Jarolím. O pět minut později spálil na druhé straně obrovskou tutovku Mieciel, který ze šesti metrů namířil těsně vedle pravé tyče. Jenže Bochum pak převzala taktovku duelu absolutně do svých rukou a šest minut před pauzou otevřela skóre. Hostující stoper Reinhardt nedokázal míč odhlavičkovat do bezpečí, čehož náležitě využil slovenský reprezentant Šesták, který z mírně akrobatické pozice mířil přesně.

Druhá půle se rozjížděla velmi pomalu, první akce se zrodila až po deseti minutách hry, kdy se vytáhl se skvělým zákrokem brankář Rost. Po přiťuknutí Mieciela vytahoval Fuchsovu střelu robinzonádou ze šibenice. V 58. minutě udělal mistrovský tah Martin Jol, když místo tápajícího Boatenga poslal na trávník Oliče a ten nakonec vyrovnal. Nicméně gólovému okamžiku ještě předcházela obrovská příležitost na druhé straně, kdy ze čtrnácti metrů trestuhodně mířil nad Epallé.

V 70. minutě však již po ráně Petriče ze 16 metrů vyrazil Fernands pouze k dotírajícímu Oličovi a ten už pohodlně dorazil. Do dobré šance se dostal vzápětí Jarolím, Fernadnes ale svůj mančaft držel. Na druhé straně mohl rozhodnout Šesták, který po Groteho vybídnutí uháněl sám na Rosta a udělal mu kličku, jenž z úhlu nastřelil jen spojnici.

Ke konci se už spíše dohrávalo a ani jeden mančaft si již nic vážnějšího nevypracoval, soupeři se tak celkem spravedlivě rozešli smírně. Bochum se na dobrý výsledek pokusí navázat na hřišti Frankfurtu, na Hamburk po zápase s pražskou Slávií čeká boj v Kolíně.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele