22. kolo
28.02.2009 15:30 CET
3 : 2
(1:1)

Reportáž

VfL Bochum - Energie Cottbus 3:2

V souboji o záchranu byl nakonec úspěšnější domácí tým a posunul se tak mimo zónu sestupu, naopak Chotěbuz tam po delší době spadla, nicméně zatím jen vinou horšího skóre. Přitom hosté v duelu dvakrát vedli a celkem kontrolovali hru, ovšem v jejich neprospěch rozhodla penalta deset minut před koncem hry.

Hosté vlétli do utkání jako neřízené střely a okamžitě po dvou minutách hry šli do vedení. Bochum totiž na půlce přišla o balón, tam ho převzal Skela, udělal tři kroky a do perfektní uličky vyslal bulharského kanonýra Ilieva. Ten v úniku z ostřejšího úhlu krásně zamířil na vzdálenější tyč a dělovkou otevřel skóre. Vysoké tempo hry neustávalo, domácí se však začali více tlačit do vápna a o deset minut později se urodila zasloužená odměna.

Stejně jako v prvním případě, dostal nádherný pas za obranu Dabrowski, unikl po lajně a počkal si na spoluhráče. Na přihrávku si do vápna naběhl Epallé a díky nedůrazu Radeljiče v pádu skákavou střelou přehodil bezmocného Tremmela, míč se nakonec dokutálel opět ke vzdálenější tyči - 1:1. Domácí byli stále aktivní a tlačili se do šancí, Azaouagh i Šesták však na Tremella nevyzráli.

Na druhé straně se do dvou obrovských možností protlačil Rangelov, nicméně své tutovky spálil, a tak po půlhodině se nerozhodný stav zatím neměnil. Dvě minuty před pauzou postihla pohroma Energii, kapitán Rost totiž utrpěl zranění kotníku a na hřiště se dostal český štít Jan Rajnoch.

Po pauze si oba mančafty důkladně odpočinuly, a tak po pěti minutách se dostala Chotěbuz znovu do těsného vedení. Na pravé straně utekl hrdina Iliev a nacentroval nadýchaný balón do vápna Julovi, který po vzdušném souboji s Fuchsem hlavou uklidil do otevřené klece. Jenže to bylo od Energie všechno a za čtyři minuty už zase na tabuli svítil nerozhodný stav. Z přímého volného kopu asi z 25 metrů brilantně zakroutil míč do horního koutu Tremmelovy klece Christian Fuchs a rozjásal tak celý stadion, gólmanovi chyběly k vyražení jen milimetry - 2:2.

Chotěbuz si poté začala vytvářet ohromný tlak a svého soupeře zatlačila na jeho polovinu. Ovšem ani rána Skely ze 68. minuty či o dvě minuty později pokus Ilieva se neuchytily, Skela totiž minul a střelu Ilieva perfektně zlikvidoval gólman Fernandes. A tak rozhodnutí padlo v 79. minutě. Šesták se pokoušel dostat k brankáři skrz dvojici Angelov - Cagdas, ovšem oba poslali slovenského hráče nevybíravým způsobem na zem a sudí foukl do píšťalky. Penaltu s přehledem proměnil Pfertzel do protipohybu brankáře a bylo rozhodnuto.

Chotěbuzi už nepomohl ani závěrečný tlak, a tak odjela z Rewirpower-Stadionu s prázdnou. Energie příště přivítá na svém stánku vedoucí Herthu, Bochum se pokusí navázat na dobrý výsledek v Leverkusenu.

Autor: Viktor Sandev / kicker.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:0

Reagovat
Shevchenko

Tohle Bochum prostě musí vyhrát.

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele