6. kolo
27.09.2008 15:30 CET
2 : 3
(0:2)

Reportáž

VfL Bochum - Bayer Leverkusen 2:3

V gólově bohatém zápase nakonec vyhráli hosté z Leverkusenu, kteří si už náskok 0:3 nenechali vzít a tak si odvážejí 3 body.

Hosté byli už od začátku aktivnějším mužstvem, když už ve 2.minutě hlavičkoval nad branku Kiessling. První branka na sebe také nenechala dlouho čekat a dali jí hosté. Po sehraném signálu Vidala a Barnetty skóroval první jmenovaný – 0:1.

Domácí byli tímto startem hodně zaskočeni a do zápasu se dostávali velmi těžko. Navíc ve dvacáté minutě přidal Leverkusen druhou branku. Kiessling nahrál na vápno úplně volnému Augustovi a ten technickou střelou obstřelil domácího brankáře Fernandese – 0:2. O dvanáct minut později měli první dobrou příležitost domácí. Ve vápně se balón odrazil k Dabrowskému, ale ten ze sedmi metrů přestřelil.

Ve 37.minutě měla Bochum další vyloženou šanci. Japonský reprezentant Ono stál úplně sám proti Adlerovi, ale ten ho skvělým reflexem vychytal. Do konce prvního poločasu už se nic podstatného nestalo, a tak šly oba kluby do kabin za stavu 0:2 pro Leverkusen.

Začátek druhé půle byl úplně odlišný od té první, chybělo tempo i nasazení, Leverkusen spíše vyčkával na chyby Bochumi a ta toho dopředu moc nepředvedla. V 61.minutě přišel z čista jasna další gól. Z protiútoku hostů se nádhernou střelou trefil Patrick Hermes na 0:3.

Od této fáze byl zápas prakticky rozhodnutý. Hosté hráli na čas, drželi balón a snažili se držet míč co nejdále od své branky. Bochum byla zase v obrovské křeči, její hráči kazili kombinace a nedařilo se jim dostat své protivníky pod stálý tlak.

V 79.minutě svitla domácím ještě malá naděje. Šesták dostal skvělou přihrávku za obranu a mazácky přehodil Adlera – 1:3. Dvě minuty na to přišla další branka domácích, kteří nyní byli ve varu. Azaouagh vystřelil, jeho střela letěla jen do tyče a pohotový Kaloglu hlavou doklepl za brankovou čáru.

Poté byl zápas velmi hektický, červenou kartu dostal domácí Yahia. I přes snahu a vůli domácích se už ale nic nestalo a tak si Leverkusen odváží z Bochumi velmi cenné 3 body.

Autor: Michael Künzel / sport1.de

Komentáře (2)

Přidat komentář
smazaný uživatel

leverkusen vyhraje 3:1

Reagovat
smazaný uživatel

2-1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele