9. kolo
26.10.2008 17:00 CET
2 : 0
(0:0)

Reportáž

VfB Stuttgart - VfL Bochum 2:0

Stuttgart potvrdil, že se na jeho hřišti nehraje příliš snadno. Tentokrát v Mercedes-Benz Areně porazil 2:0 Bochum, která však byla domácím vcelku vyrovnaným soupeřem. Obě branky obstaral v závěru klání Mario Gomez.

První šanci měl právě Gomez již v první minutě, kdy po centru Cacaua hlavičkoval mimo. Jinak byl ale začátek zápasu velmi opatrný, obě obrany působily kompaktně a velmi dobře organizovaně, ofenzivy byly bezzubé. Také vinou velkého počtu nepřesností, zvláště ve finální fázi útoků, přišla další příležitost až v 26. minutě, kdy však Gomeze zneutralizoval bránící Maltritz. Největší šanci první půle tak měli hosté, ve 37. minutě nahrál Kaloglu Šestákovi, jenž rychle vypálil, jeho střela ale prosvištěla těsně nad spojnicí.

Druhý poločas začal stejně, jako ten první. Cacau odcentroval, Gomez zblízka hlavičkoval, radost hráčům VfB ale překazil parádní zákrok Fernandese. Pět minut nato střílel nad sám Cacau, posléze však utkání zabředlo opět do podprůměru, který byl vidět v první půli. Po dlouhém, nepříliš zajímavém úseku hry to zkusili Hitzlsperger a na druhé straně Freier, oba brankáři ale byli pozorní.

Domácí Lehmann si o několik minut později poradil také s hlavičkou Kaloglua a poté přišlo během tří minut rozuzlení. V 80. minutě obral Khedira o míč Dabrowského, v pokutovém území našel Gomeze a ten střelou k levé tyči nedal Fernandesovi šanci – 1:0. V 83. minutě pak bylo definitivně rozhodnuto, když z pravé strany nacentroval Élson a na penaltovém puntíku úspěšně hlavičkoval opět Gomez – 2:0. Stuttgart si tak připsal tři body, které ho katapultovaly na čtvrtou pozici, Bochum je na tom přesně naopak – čtvrtá od konce, tedy na patnáctém místě.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele