17. kolo
13.12.2008 15:30 CET
2 : 2
(1:0)

Reportáž

VfB Stuttgart - Bayern Mnichov 2:2

Bayern ve Stuttgartu pouze remizoval, přesto však, ač je to těžko uvěřitelné, je letos poprvé v čele Bundesligy. Bavorští sice po poločasu prohrávali, dokázali však zápas obrátit a o dva body je až v závěru po Oddově vyloučení připravil Khedira, který se v zápase trefil rovnou dvakrát.

VfB bylo od začátku aktivnějším týmem a svého soupeře tlačilo. Hned po minutě zápasu musel před brazilským útočníkem Cacau hasit Lúcio. V 9. minutě z dálky nebezpečně střílel domácí Marica. Poté začali být lepší hosté, šanci měl po Oddově centru z 20. minuty Toni, stál ale v jasném ofsajdu. Stuttgart na to odpověděl šancí v podobě Hitzlspergerovi střely z 23. minuty, následně střílel i český exreprezentant Šimák, ani jeden z pokusů Švábů se všal neujal.

Závěr poločasu se nesl v podobě tlaku Stuttgartu, Rensing byl v 39. minutě Hitzspergrem přinucen ke skvělému zákroku, o minutu později střílel Šimák z přímého kopu z 30 metrů, bránu hostí však netrefil. V nastavení prvního poločasu přišel první gól utkání. Šimákův roh prodloužil Delpierre a hlavičkou nezadržitelně skóroval Khedira.

FC Bayern tak po přestávce prohrával a od začátku druhé půle dělal vše proto, aby ztrátu odvrátil. Hned ve 48. minutě se prosadil Borowski. Schweinsteiger centroval z rohu, Lehmann pouze vyrazil a Borowski ze šesti metrů rozvlnil síť. Domácí VfB gól Bayernu hodně zchladil a těžko si domácí hledali cestu k brance, kterou hájil Michael Rensing.

Po hlavičkách Gomeze a Cacaua z 57. minuty se ale opět ujali taktovky švábští, nebylo jim to však nic platné, protože v 66. minutě znovu udeřil Bayern. Lahm nahrál na střed Borowskému, ten posunul Tonimu, který z pěti metrů bez problémů zakončil. VfB působilo odevzdaným dojmem, vzpruhu mu přineslo až Oddovo vyloučení v 85. minutě. Ital vysokou nohou ošklivě nakopl do obličeje obránce domácích Träsche a byl, ač se tomu upřímně divil, po právu vyloučen. To tedy vlilo domácím novou krev do žil a snažili se s výsledkem ještě něco udělat.

To se jim povedlo znovu až v nastavení, Rensing podobně jako při prvním gólu Bayernu Lehmann špatně odehrál balon z rohu a Khedira hezkým volejem vyrovnal. Utkání tak skončilo 2:2 a Bayern musí doufat ve výhru Schalke v Mannheimu.

Autor: Jiří Krejčí

Komentáře (12)

Přidat komentář
smazaný uživatel

Momentálně není v Evropě kompaktnější a velmi silnej tým kterýho malokdo porazí FC BAYERN SE NEZASTAVÍ!!! jdeme dál TIP: 0:1 BAYERN

Reagovat
smazaný uživatel

kazdej se jednou zastavi, Bayern ve stuttgartu nevyhraje

Reagovat
smazaný uživatel

môj tip je 0:2,bayern je v sucastnosti jeden z naj timov na svete.ak nie najlepsi.ideme si za titulom.

Reagovat
smazaný uživatel

1 z naj timov na svete,najlepsi to iste

Reagovat
smazaný uživatel

ribery nebude hrat

Reagovat
smazaný uživatel

pRESNE MAS PRAVDU!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

0:2

Reagovat
smazaný uživatel

nikdo je nezastaví 1:2 FC BAYERN MUNCHEN

Reagovat
smazaný uživatel

nejlepší byli Oddovo brejličky

Reagovat
smazaný uživatel

Bez Odda by bylo Bayernu líp.Ale v každém případě BAYERN!!!!!!!!!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

skoda ze remizovali ale maju rovnaky pocet bodov ako hoffenheim takze to nie je ziadny problem!!! BAYERN MNICHOV!!!!!

Reagovat
smazaný uživatel

Můj tip: 2:2 a bude červená karta - tipuju 11.1.2009

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele