11. kolo
01.11.2008 15:30 CET
1 : 3
(0:1)

Reportáž

VfB Stuttgart - 1. FC Köln 1:3

Köln se po dvou porážkách opět vytáhl a na horké půdě ve Stuttgartu zvítězil 3:1. Tři body Kozlům zajistily především dvě trefy kanonýra Novakoviće, ke kterému se v závěru připojil Petit. Za domácí pouze snižoval Hilbert.

Diváci ve vyprodané Mercedes-Benz Areně se zřejmě ani nestačili usadit a 1. FC již vedlo. Ve 3. minutě z pravé strany nacentroval Brečko na Radua, jeho hlavičku ještě dokázal Lehmann zneškodnit, na dorážku Novakoviće však již neměl nárok – 0:1. VfB odpovědělo šancí Khediry v minutě sedmé, na jeho střelu byl ale Mondragon dobře přichystaný.

V dalším průběhu první půle měli domácí optický tlak, většinou ale působili nekreativně a když se již do šance dostali, zakončili nepřesně. Tak tomu bylo při hlavičce Khediry a střele Hitzlspergera, oba dva pokusy šly mimo. Hlavně díky nepřesnostem v hostující hře se zhruba od třicáté minuty hrálo prakticky na jednu branku, Stuttgart byl ale proti dobré obraně Kölnu bezradný.

Po přestávce se hra více vyrovnala, hosté často chodili velmi agresivně do soubojů, což se jim také vyplatilo v 61. minutě. Petit vyvinul tlak na Hitzlspergera, ten tak zvolil zpětnou hlavičku, provedl ji však tak nepřesně, že jí Boka nedokázal zasáhnout a za ním stojící Novaković mohl uhánět sám na Lehmanna, kterému zahrál na housle – 0:2.

Domácí se poté uchýlili k velké ofenzivě a spolu s ní přišly šance. Proti Tascimu ještě zachránil na brankové čáře Mohamad, v 69. minutě však již snížení přišlo. Po rohu přišel v pokutovém území zmatek, nejprve hlavičkoval Gomez a tečoval Marica, Mondragon míč zasáhl, ale postrčil ho jen k Hilbertovi, který zblízka dotlačil míč za čáru – 1:2.

Po snížovací trefě Švábové svůj tlak ještě znásobili, dlouho ale obrana hostí odolávala. Povolila až v 86. minutě, kdy po se Cacauově přihrávce ocitl ve stoprocentní šanci Gomez, na poslední chvíli ho ale zblokoval Geromel. V nastavení tak přišel konečný ortel, po katastrofální rozehrávce domácích sebral Hilbertovi míč Petit, který si následně počkal, až se mu Lehmann pohne, a prakticky do prázdné branky dal pojistku na 3:1 v prospěch Kölnu, který se bodově na Stuttgart dotáhl a oba nyní mají šestnáct bodů.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (1)

Přidat komentář
smazaný uživatel

3:1

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele