11. kolo
01.11.2008 15:30 CET
4 : 1
(1:1)

Reportáž

TSG Hoffenheim - Karlsruher SC 4:1

Hoffenheim doma hlavně díky druhé půli porazil 4:1 Karlsruhe a opět vystřídal Leverkusen v čele Bundesligy. TSG si tímto připsalo na své konto pátou výhru v řadě, KSC naopak popáté za sebou prohrálo a začínají se nad ním stahovat mračna.

Lépe však začali hosté, hned ve druhé a páté minutě domácí obranu zle pozlobil Freis, branku ale vytěžit nedokázal. Po zhruba deseti minutách však utkání začalo probíhat podle předpokladu, tedy pod taktovkou Hoffenheimu. Jeho první šanci měl právě v 10. minutě Ba, kterého nejprve vychytal Miller a dorážka šla těsně vedle. O dvě minuty později opět mířil nepřesně Ba, v 15. minutě však již přišel první gól. Weis vysunul na pravé straně Obasiho, ten našel v pokutovém území Ibiševiće a nejlepší bundesligový kanonýr poloprázdnou branku neomylně trefil – 1:0.

Ovšem hned ve 20. minutě přišlo vyrovnání, když Aduobeho nepovedenou střelu zpracoval Freis, který následně sám před Haasem zachoval chladnou hlavu a poslal míč přesně k levé tyči – 1:1. Od té chvíle ale existoval na hřišti už jen jeden tým a to ten domácí. Brankář Karlsruhe Miller se měl co ohánět, ve 26. minutě nejprve skvěle zneškodnil dvojitou šanci Weise a By a poradil si později i proti Ibiševićovi a znovu Bovi. Ve 39. minutě ho navíc zachránilo po pokusu By břevno a tak se šlo do šaten za nerozhodného stavu.

Po obrátce tlak Hoffenheimu pokračoval, nejprve opět střílel Ba, branku ale minul. V 67. minutě však domácí snažení vyvrcholilo. Salihovićův pas skvěle zpracoval Ibisević pro Obasiho a ten tváří v tvář Millerovi nezaváhal – 2:1. A o několik minut později již bylo rozhodnuto. V 75. minutě po Salihovićově centru předskočil Millera Ibisević a hlavičkou dal na 3:1, tři minuty nato zahrával Salihović pro změnu roh, po němž se dostal k míči Obasi a nadvakrát dokázal dostat míč přes brankovou čáru – 4:1. Poslední šanci utkání měli hosté, Kennedy ale na Haase nevyzrál a tak se již skóre neměnilo.

Autor: Petr Vaněček / kicker.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
cerwi

3:0 2x Ibiševič, 1x Ba

Začínám Hoffenheimu věřit :o)

Reagovat
smazaný uživatel

2:0

Reagovat
smazaný uživatel

hoffenheim je jednoducho najlepší

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele