9. kolo
26.10.2008 17:00 CET
3 : 0
(3:0)

Reportáž

TSG Hoffenheim - Hamburger SV 3:0

Kdo pak že to v současnosti vládne Bundeslize? Pozor, ať vám následující zpráva nevyrazí dech, je to totiž nováček z Hoffenheimu. Ten dnes opět svého soupeře přejel jako parní lokomotiva, na odpor se tentokrát nezmohl doposud první Hamburg, který prohrál 0:3.

Domácí začali tradičně rychlou, kombinační hrou a ve vysokém tempu. Jako první zahrozil Ba, který výrazně přestřelil, na druhé straně se dostal do minišance Petrić, jeho pokus byl ovšem zblokován. Skóre se poprvé měnilo již v sedmé minutě, kdy Eduardo odcentroval do pokutového území na Obasiho, ten se obtočil kolem bránícího Benjamina a přízemní střelou otevřel skóre – 1:0.

Hoffenheim i nadále pokračoval v ofenzivě, hosté naopak jako kdyby nevěděli, co mají s aktivitou sršícími domácími vůbec dělat. Ve 13. minutě tak přišla druhá branka, Salihović vybídl Bu, ten ještě nedokázal z bezprostřední blízkosti Rosta překonat, míč se ale odrazil před prázdnou branku k Ibisevićovi a ten již neměl problém – 2:0.

Poté drobně ohrozil domácí branku Silva, jinak ale nadále topili pod kotlem borci domácího TSG a Frank Rost v hostující svatyni se měl co ohánět. Kromě drobných závarů zachránil hosty od třetího gólu hlavně při akci By s Beckem. Ve 36. minutě byl však i on krátký poté, co Salihović vyslal do úniku Obasiho a ten po úspěšné kličce na hostujícího brankáře uklízel balon do opuštěné branky – 3:0. Do pauzy se ještě slova ujal sám Salihović, jeho parádně zahraný přímý kop ale skončil na pravé tyči.

Po přestávce se do hry dostal také tým ze severu Německa. Nejprve pálil vedle levé tyče Trochowski, který poté rozehrál přímý kop a byl z toho závar v pokutovém území domácích, branka ovšem ne. Zanedlouho poté zahrozil opakovanou střelou Petrič, domácí odpověděli prostředníctvím By, jehož pokus se do branky nevešel. V 65. minutě se ve stoprocentní šanci objevil hostující stoper Reinhardt, jeho špatné zakončení ale vystihl Haas.

O dvě minuty později se po odmlce ozvali opět domácí, po Beckově přihrávce uháněl sám na Rosta Obasi, hattricku ale nedocílil. Domácí pak zřejmě usoudili, že už dali ve druhé půli hostům dostatek prostoru ke hře a zbytek utkání si zarezervovali opět pro sebe, Obasi a po něm Eduardo ale namířili své pokusy těsně vedle, Hoffenheim přesto vyhrál nad Hamburgem rozdílem třídy.

Autor: Petr Vaněček / ticker.bundesliga.de

Komentáře (3)

Přidat komentář
smazaný uživatel

1:2

Reagovat
cerwi

krása :o) jen tak dál Hoffenheim

Reagovat
irik

Pohádka

Reagovat

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele