15. kolo
29.11.2008 15:30 CET
3 : 0
(2:0)

Reportáž

TSG Hoffenheim - Arminia Bielefeld 3:0

Překvapení letošní sezóny v Německu se jmenuje TSG Hoffenheim. Od začátku Bundesligy válcuje své soupeře a nejinak tomu bylo v utkání 15. kola proti Bielefeldu.

Do utkání jednoznačně vstoupili lépe domácí a okamžitě v 5. minutě otevírali skóre ve vlastní prospěch, když se prosadil po centru Selima Tebera z pravé strany Vedad Ibišević.

Po dalších šesti minutách se stav utkání znovu měnil a zásluhu na tom měl domácí hráč Carlos Eduardo. Ten se prosadil po skvělé individuální akci, při které utekl všem hráčům Biefieldu a s brankářem Dennisem Eilhoffem si lehce poradil.

Stav 2:0 však hosty do kolen nepoložil a o pár minut později dostali možnost vstřelit kontaktní branku. Proti byl však brankář domácích Daniel Haas a střílejícímu Rüdigeru Kaufovi jen ukázal, že body chtějí právě domácí.

V utkání jednoznačně dominovali hráči Hoffenheimu a svůj náskok chtěli jednoznačně zvýšit. Možnost dát třetí domácí branku dostal Demba Ba, ten však ze sedmi metrů nevyzrál na Eilhoffa.

Další šanci zvýšit brankový účet dostal kapitán Teber, jeho hlavička však skončila pouze na tyčce a do šaten se tak šlo za stavu 2:0.

Druhý poločas už byl jednoznačně pouze dohráván. Hostí se snažili o kontaktní branku, ale díky své nepřesnosti už v rozehrávce neměli žádnou šanci.

Místo toho domácí v poklidu kombinovali a stále usilovali o další branky. Té třetí se nakonec dočkali v 88. minutě. Útočník Ba si zpracoval balon a prošel do vápna, kde byl však faulován. Rozhodčí okamžitě nařídil pokutový kop, kterého se ujal Francisco Coppado a s přehledem skóroval.

Domácí tedy vyhráli rozdílem třídy a to 3:0. Díky zisku tří bodů se stále drží na první pozici a po výhře Bayernu nad Leverkusenem mají pořád náskok tří bodů.

Autor: Petr Zajíc / football365.com

Komentáře (0)

Přidat komentář
zatím zde není žádný komentář

Sledování komentářů

Chcete-li se rychle dovědět o nových komentářích k tomuto článku, přidejte si jej ke svým sledovaným. Upozornění na nové komentáře pak najdete ve svém osobním boxu Můj EuroFotbal v pravé části hlavičky webu.

Sledovat komentáře mohou pouze registrovaní uživatelé.

Nový komentář

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce. Nahlásit nelegální obsah můžete zde.

Registrace nového uživatele

Komentáře mohou přidávat pouze registrovaní uživatelé. Jste-li již zaregistrován, přihlašte se vyplněním svého loginu a hesla vpravo nahoře na stránce.

Registrace nového uživatele